Blogolj!

Joel Embiidet nem érdekli a táplálkozástudomány

Doug Glatt

A Philadelphia 76ers kosarasa másfél órával a Washington elleni meccs előtt nyomott be az arcába két hamburgert.

Fotó: usatoday.com

Gyakran halljuk dietetikusoktól, személyi edzőktől, orvosoktól, táplálkozási szakértőktől, meg úgy kábé minden második trendi fitneszgurutól, hogy komoly fizikai igénybevétel előtt oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű kalória és tápanyag bevitelre. Persze szervezetünknek az sem mindegy, hogy mennyivel a testmozgás előtt és főként nem mindegy, hogy mit eszünk.

Az NBA üdvöskéjét, Joel Embiidet láthatóan hidegen hagyja a táplálkozástudomány, a Washington Wizards elleni meccs előtt kilencven perccel két hamburgert nyomott be a búrájába, miközben élvezte a fizikoterapeuta csapat kényeztető munkáját. Az Embiid-diéta hatásosnak bizonyult, a magasember huszonöt pontjával és tíz lepattanójával csapata legeredményesebb játékosaként fejezte be az estét.

Pedig a hamburger nem épp a legkönnyebben emészthető fogás, de a kajakóma szerencsére nem ütött be Embiidnél. Nem ő az első NBA-játékos egyébként, aki képtelen ellenállni egy-két szaftos falatnak mérkőzés előtt, Vince Carter, a liga elnyűhetetlen zsákológépe rendszerint benyom egy-egy steaket egy-egy meccse előtt - legalábbis ez a hír járta róla korábban.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/49154/pics/lead_800x600.jpg
étrend,Joel Embiid,kosárlabda,NBA,Philadelphia 76ers
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?