Blogolj!

Készletkisöprés és árufeltöltés a Madison Square Gardenben

Dorogi László

A New York Rangers vezetősége néhány héttel az NHL csere határidejének lejárta előtt közölte a szurkolókkal, hogy változások fognak történni. És történtek is.

Fotó: Bleacher Report

Annak ellenére, hogy a Rangersnek matematikailag még mindig reális esélye van a rájátszás elérésre, a vezetőség úgy döntött a trade deadline előtt, hogy bedobja a törölközőt és megkezdi a csapat újjáépítését. Erre kiválónak mutatkozott az alkalom, hiszen jó néhány veterán játékos szerződése utolsó évét tölti - pardon, töltötte - New Yorkban, így csúnya szóval élve most `szabadulhatott` meg tőlük utoljára úgy a franchise, hogy kapjanak is cserébe valamit.

Az újjáépítés folyamata persze nem a héten kezdődött el New Yorkban, érett ez már egy ideje, a szezon előtt már Derek Stepant és Antti Raantát száműzték is Arizonába egy első körös draftcetliért és Anthony DeAngeloért cserébe. Ezután Michael Grabner következett, őt a New Jerseynek passzolták le, Rick Nasht és Nick Holdent Bostonba, J.T. Millert és Ryan McDonaght pedig a Tampa Baybe postázták. Hat meghatározó játékossal és egy stabil cserekapussal lett szegényebb így a Rangers, nézzük mit kaptak cserébe:

- egy 2017-es első körös draft picket az Arizonától (amit Lias Anderssonra váltottak a játékosbörzén)
- egy 2018-as első körös választási jogot a Bostontól
- egy 2018-as első körös választási jogot a Tampa Baytől
- egy 2018-as második körös választási jogot a New Jerseytől
- egy 2018-as harmadik körös választási jogot a Bostontól
- egy 2019-es kondícionális második körös választási jogot a Tampa Baytől - ami akár első körössé is változhat, ha a Lightning idén, vagy jövőre bajnok lesz
- egy 2019-es hetedik körös választási jogot
- és egy fél csapatra való játékost (Vladislav Namestnyikov, Ryan Spooner, Matt Beleskey, Anthony DeAngelo, Ryan Lindgren, Libor Hajek, Brett Howden, Ygor Rykov, Rob O`Gara)

Bárhonnan nézzük, rengeteg lehetőségük lesz a következő szezonban az építkezésre, a 2018-as játékosbörzén háromszor is választhatnak az első körben és összesen hétszer az első három körben. Az már némileg árnyalja a képet, hogy egyik első körös választásuk sem lesz éppen túl magasan, hiszen a draftcetlik korábbi tulajdonosai valószínűleg be fognak jutni az idei rájátszásba, tehát nagyjából huszadikként választhat először a Rangers a bezsebelt pickekkel - vagy később.

A további választási jogok tulajdonképpen csak lottószelvények és semmilyen garancia nincs arra, hogy mindegyikkel potenciális NHL-játékost sikerül szerezniük. Ezzel együtt továbbra is vannak jó képességű jégkorongozók a new yorki keretben, különösen a támadó szekció tűnik ígéretesnek, főleg ha sikerül megtartaniuk - és ami fontosabb egészségesen tartaniuk - Kreidert, de ugyanúgy megvan a potenciál Pavel Buchnevich játékában is.

A csereüzletek keretein belül érkező Namestnyikov és Spooner is remek játékosok, bár kétségtelen tény, hogy Namestnyikov Kucherov és Stamkos mellett nem ütközött különösebb falakba annak érdekében, hogy ilyen teljesítménnyel rukkoljon elő. Spoonerben szintén benne van 40-50 pontos szezon és jó esély mutatkozik rá, hogy mindketten maradnak a szezon végeztével is a Parkőröknél. Most tehát leginkább türelmesnek kell lennie a Rangers szimpatizánsoknak, már csak azért is, mert ezt a szezont úgy fest, kidobták a kukába New Yorkban. Hogy mit hoz a jövő? Biztosat egyelőre nehéz lenne mondani.

Címkék: New York Rangers, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/49251/pics/lead_800x600.jpg
New York Rangers,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?