Blogolj!

Két Neymarnyi pénzből lesz új csapata az NHL-nek

Dorogi László

Seattleben régóta dédelgetik az álmot, hogy új NHL-franchiset alapítanak, csütörtökön pedig elkezdődött az előzetes jegyigények felmérése.

Fotó: nhltoseattle.com

Nos, Seattleben láthatóan nagyon-nagyon szeretnék, ha lenne egy hokicsapatuk, 12 perc alatt TÍZEZER, összesen pedig HUSZONÖTEZER igénylés futott be, pedig a célt tízezerben határozták meg.

Az új franchies tulajdonosi csoportja - aminek a hollywoodi producer, Jerry Bruckheimer és a befektetési bankár David Bonderman a feje - december hetedikén fizette be a liga kasszájába a tíz millió dolláros kérvényezési díjat az új franchise létrehozásához, a ligabővítés pedig összesen 650 millió dollárjába fog kerülni a tulajdonosoknak - 150 millió dollárral többe, mint amennyit a Vegas fizetett néhány éve. Ezt az emelkedés Bill Daly, helyettes kommisszár az inflációval, na meg azzal magyarázta, hogy sokkal hokispecifikusabb helyen jön létre a franchise, mint Las Vegas. Ezzel együtt, még így is alig kétszer annyit kell fizetniük, mint amennyit a Paris Saint-Germain fizetett Neymarért a Barcelonának.

Seattle azért lenne tökéletes célpont a 32. NHL-csapat létrehozására, mert nem kellene új arénát felhúznia a városnak, Bruckheimerék 660 millió dollárral finanszírozzák a KeyArena felújítását. A csarnokot 1962-ben nyitották meg, majd 1967-től 1978-ig és 1995-től 2008-ig volt a Seattle SuperSonics otthona, mielőtt a csapat Oklahoma Citybe költözött.

Gary Bettmen korábban úgy nyilatkozott, csak és kizárólag Seattle jöhet szóba, ha a liga újbóli bővítésre kerül sor, legkorábban a 2020/2021-es idényben vehet részt a küzdelmekben a gárda, addigra készülnek el ugyanis a KeyArena felújítási munkálatai. A városnak egyébként még soha nem volt NHL-ben szereplő jégkorongcsapata.

Címkék: jégkorong, NHL, Seattle
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/49346/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,NHL,Seattle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?