Blogolj!

Itt az ideje komolyan venni a Florida Pantherst

Dorogi László

Az NHL egyik legforróbb csapata jelenleg a Florida és már csak egy pont választja el a rájátszást érő helyektől.

Fotó: NHL.com

Nem egyszer fordult már elő az NHL történelmében, hogy egy sötét ló, vagy ahogy manapság divatos nevezni, underdog nyerte meg a Stanley-kupát, nem kell messzebb mennünk például a Los Angeles Kings 2012-es végső győzelménél. Bár a Keleti konferenciában egyre több csapat rájátszáshelye tűnik biztosnak, nem kell aggódnunk, hogy kiélezett küzdelem nélkül maradunk az alapszakasz utolsó egynegyedére.

S ha már megemlítettük az úgy nevezett underdogokat, akkor bizony mindenképpen érdemes vetnünk egy pillantást a Florida Panthersre. A Párducok legutóbbi tíz mérkőzésükből nyolcat is megnyertek, jelenleg hatmeccses győzelmi szériában vannak, ettől csak a nyugati listavezető Nashville tud hosszabb aktív szériát felmutatni. Jelenleg egy pont a hátrányuk az utolsó Wild Card helyen tanyázó Colombus mögött, de Aaron Ekbladék hárommal kevesebb meccset játszottak, így a vesztett pontok alapján az első Wild Card helyen álló New Jerseynél is jobban állnak.

A Wild Card pozíció megszerzésén kívül nem is nagyon jöhet másképp szóba a rájátszás, hiszen az Atlanti divízió élmenői (Tampa Bay, Boston, Toronto) nagyon elhúztak, kisebb csoda lenne, ha bármelyiküket is utol tudná érni a Panthers, ellenben elkényelmesedni biztosan nem fognak Floridában, hiszen a hátralevő 19 mérkőzésüket úgy kell megvívniuk, mintha már a playoffban hokiznának.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy sokkal inkább lesznek harcba a jobbnál-jobb draftpozíciókért, semmint hogy áprilisban is ott legyen a nevük a Stanley-kupáért harcolók listáján, de az utóbbi hetekben egészen lehengerlő játékkal múlják felül sorra ellenfeleiket és ahogy már említettük is, ők jelenleg a liga egyik legforróbb csapata.

A sportsclubstats.com statisztikákkal foglalkozó oldal szerint most 72.7 százalék esélye van a Panthersnek elérni a rájátszást, ami óriási fejlődés ahhoz képest, hogy január 30-án, egy Washington elleni 4-2-es vereség után ugyanez az esély 3.36 százalék volt.

Ami szintén a Florida playoff-részvétele mellett szól, hogy a Wild Card-csatában érdekelt riválisok meglehetősen inkonzisztens teljesítményt nyújtanak, a 69 pontos Carolina Hurricanes legutóbbi tíz meccséből hármat, a 67 pontos New York Islanders kettőt nyert meg, miközben a Szigetlakók épp egy hétmeccses vereségszériát igyekeznek megtörni. Ha a Florida elé pillantunk, a 71 pontos Colombus Blue Jackets és a 74 pontos New Jersey Devils sincs csúcsformában, a Devils zsinórban három meccsen kapott ki, de a Colombus is csak négyet nyert meg legutóbbi tíz találkozójából.

A Florida szekerét elsősorban Alekszander Barkov húzza, a finn center 62 meccsen 64 pontnál jár, amivel már megdöntötte saját NHL-es rekordját, hiszen az eddigi legjobb szezonjában (2015/2016) is csak 59 pontig jutott - igaz, akkor csak 66 mérkőzésen léphetett jégre. Hogy mekkora szerep hárul rá, jól érzékelteti az a statisztika is, hogy 205 kaput eltaláló lövést hozott össze eddig, ami szintén a legmagasabb szám 2013-as NHL-be szerződése óta - és még mindig csak 22 éves!

A Panthers szerda hajnalban éppen állami riválisa - és a Keleti konferencia vezetője -, a Tampa Bay otthonában lép jégre és ha sikerülne megfricskázniuk a Lightningot, egyértelműen beszállnának a Stanley-kupáért vívott küzdelembe.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/49537/pics/lead_800x600.jpg
Alekszander Barkov,Florida Panthers,jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?