Blogolj!

Taylor Hall az MVP-címre pályázik

Doug Glatt

A New Jersey Devils játékosa zsinórban 26 pontszerző meccsnél tart és minden statisztikai mutatóján javított az előző évhez képest.

Fotó: Sporting News

Sírhatnak Edmontonban, Taylor Hall élete formájában jégkorongozik New Jerseyben. Az egykori Oilers játékos csak a 2013/2014-es idényben szerzett több pontot (80), mint ahol jelenleg tart (74) és nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy kimondjuk: ha nem sérül meg, csúcsdöntés következik.

Az előző idényhez képest is hatalmas a az előrelépés, Hall tíz meccsel kevesebbet játszott eddig, de már 21 ponttal tett többet az ördögi közösbe, tizeneggyel több gólpasszt és tízzel több gólt jegyez, az egyik fő letétmenyése annak, hogy a Devils reális esélyekkel pályázik a rájátszásra.

A Montreal Canadiens elleni 6-4-es győzelem alkalmával zsinórban huszonhatodik mérkőzésén szerzett pontot, bár ezen a találkozón ugyan nem talált be, de három asszisztot is beírtak a neve mellé. Ezzel megdöntötte Sidney Crosby 25 meccses pontszerző szériára vonatkozó rekordját és beállította Patrick Kane 2015/2016-os idényben elért sorozatát.

Az abszolút rekord persze így is távol van, Mario Lemieux anno 46 mérkőzésen keresztül iratkozott be a jegyzőkönyvbe, Wayne Gretzkynek pedig volt egy 51 meccses sorozata is, de nem valószínű hogy elsősorban ilyen rekorddöntésről álmodozna.

Fotó: sportsnet.ca

Hall vezeti a házi ranglistát az emberelőnyös találatok számában (10), a gólpasszok számában (45) és a lőtt gólok számában is (30), egyáltalán nem véletlen, hogy felmerül a neve a lehetséges alapszakasz MVP-jelöltek (Hart Trophy aspiránsok) között. A kilences a Devils góljainak közel 40 százalékában közreműködik, ilyen hatással csak Connor McDavid (Edmonton), Johnny Gaudreau (Calgary), Claude Giroux (Philadelphia) és Anze Kopitar (Los Angeles) vannak csapataikra.

Taylor Hall jelenleg kétségtelenül a liga egyik legjobbja és nem csak azért, mert csapattársai is jobban teljesítenek mellette. A New Jersey Devils átlagosan kicsivel kevesebb mint hat gólszerzési lehetőséget alakít ki egy harmad alatt, ez a szám Hallnál kilenc. Ha konkrétan a gólszerzési lehetőségeket vesszük figyelembe, Hall átlaga itt is jobb csapatáénál: a Devils kétszer, Hall háromszor kerül átlagosan ilyen szituációba 20 perc alatt.

Hiába a pazar pontszerző széria, a New Jersey ez idő alatt csupán egy 12-12-2-es mérleget tud felmutatni, és bár a szezon felénél úgy tűnt, biztosan ott lesznek a rájátszásban, még most sem kell lemondaniuk róla. 

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/49558/pics/lead_800x600.jpg
Hart Trophy,jégkorong,New Jersey Devils,NHL,Taylor Hall
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?