Blogolj!

Összeomlanak az idegrendszerek LeBron James körül

Doug Glatt

Piszok kemény lehet a Király mellett létezni edzőként és játékosként egyaránt.

Fotó: Cavs Nation

Ideiglenesen visszavonul az edzősködéstől a Cleveland Cavaliers-szel két éve bajnoki címet nyerő vezetőedző, Tyronn Lue. Elég furcsa ilyesmiről olvasni néhány héttel az alapszakasz vége előtt, különösen, ha feltárjuk a nem várt visszalépésnek az okait.

Az NBA Keleti csoportjának harmadik, rájátszást érő helyén tanyázó clevelandiek mestere egészségi állapotának romlása miatt kényszerül pihenőre egy időre, a Cavaliers közleményében pedig azt írja,

a mester mellkasi fájdalmakkal és egyéb aggasztó tünetekkel küzdött egész évben, gondja volt többek között az alvással is, ugyanakkor vizsgálatok tömkelege ellenére sem tudják megállapítani, hogy pontosan mi a gondja.

Lue orvosaival és a csapat general managerével egyeztetve döntött úgy, hogy a csapat eredményessége és a saját egészségének megőrzése érdekében egy időre felhagy az edzősködéssel, hogy aztán erősebben térhessen vissza. Az első hírek arról szólnak, hogy ez a kényszerpihenő csupán egyhetes lesz, de aligha lenne meglepő, ha tovább húzódna.

Nem régiben Kevin Love vallott mérkőzés közben előtörő pánikrohamáról, ami részben a csapattal szembeni óriási nyomás és eredménykényszer hatására tört elő, a rossz nyelvek pedig már hosszú ideje pletykálnak arról, hogy tulajdonképpen Clevelandben mindenki LeBron James karizmájának és egójának van alárendelve, ergo, ő dönti el, kit hozzanak játszótársnak mellé, kit zavarjanak el, és tulajdonképpen az is mindegy, hogy ki vezeti edzőként a csapatot, mert a kulcshelyzetekben James szava a döntő.

Ennek fényében aligha csodálkozhatunk azon, hogy a körülötte dolgozni próbáló emberek idegrendszerét megsínyli ez az örökös elnyomás, mondhatjuk ezt bátran akkor is, hogy ha tudjuk, James kvalitásai nélkül a Cavaliers fele ennyit sem érne. Nem lenne meglepő az sem, ha Lue mester is pszichés eredetű probléma miatt kényszerülne most parkolópályára, mindenesetre most aztán tényleg kiderülhet, hogy képes-e vezetni LeBron ezt a csapatot és ha igen, akkor hogyan.

Lue hivatalos helyettese egyébként Larry Drew másodedző lesz addig, amíg a mester ki nem gyógyul eddig azonosítatlan betegségéből.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/50069/pics/lead_800x600.jpg
Cleveland Cavaliers,kosárlabda,LeBron James,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?