Blogolj!

Harc a rájátszásért - Megeszik-e párducok az ördögöket?

Dorogi László

A Keleti konferenciában kétcsapatosra redukálódott a playoffért folyó küzdelem, a Panthersnek pedig szerencsére is szüksége lesz, hogy beelőzze a Devilst.

Fotó: NJ.com

Bő egy hét maradt hátra az NHL alapszakaszából, egyre több csapat biztosítja helyét a rájátszásban és egyre többen búcsúznak el tőle. Vannak azonban olyan együttesek is, amelyeknek gyakorlatilag már most elkezdődött a playoff, hiszen ádáz harcot kell vívniuk azért, hogy folytathassák a küzdelmet Lord Stanley kupájáért.

Keleten az utolsó wild card pozícióért folytatott versenyfutás kétcsapatosra redukálódott - bár matematikailag még a Pittsburgh, a Columbus és a Philadelphia is kicsúszhat a pixisből, erre azonban vajmi kevés esély mutatkozik. Az előttünk álló egy hétben a New Jersey Devils és a Florida Panthers fogja eldönteni, ki küzdhet meg a rájátszás első körében a Tampa Bay-jel, vagy a Bostonnal. Lássuk a két csapat esélyeit!

A New Jersey Devils hátralévő meccsei:

vs. Islanders
@ Montreal
vs. Rangers
vs. Toronto
@ Washington

A New Jersey hazai pályán: 20-14-4 - 44 pont
A New Jersey idegenben: 20-14-5 - 45 pont

A Devils mérlege legutóbbi tíz meccsén: 6-3-1

A sportsclubstats.com alapján 75.5 % az esélyük a rájátszásra.

A Devils mindenféleképpen kényelmesebb helyzetből várhatja hátralevő mérkőzéseit mint a Florida, már csak azért is, mert három ponttal ők állnak jelenleg jobban. Ha megnézzük a sorsolásukat, szembetűnő, hogy a következő három ellenfelük egyaránt olyan csapat lesz, amelynek már korábban le kellett mondania a playoff-részvételről, így akár ezek a riválisok félvállról is vehetik a New Jersey elleni összecsapásokat - persze nem szokták, elég, ha csak az Arizona elmúlt hetekben látott bravúros győzelmeire gondolunk.

A végére azért jön két kemény diót, de a Toronto már nem nagyon tud már elmozdulni az Atlanti-óceáni divízió harmadik helyéről, így nekik csupán a jó forma fenntartása lehet a céljuk a rájátszás előtt, míg az utolsó játéknapra a Washington pozíciója is biztosított lehet a Metropolitan divízió élén, s bár merész kijelentés, de a Devils akár minden mérkőzését behúzhatja az alapaszakasz végén. A csapat egyik nagy erőssége, hogy a szezon egészét figyelembe véve nagyon kiegyensúlyozottan szerepel, szinte pontosan ugyanannyi pontot zsebeltek be idegenben, mint hazai környezetben.

Florida Panthers hátralévő meccsei:

@ Boston
vs. Carolina
vs. Nashville
vs. Boston
vs. Buffalo
@ Boston

A Florida hazai pályán: 23-11-3 - 49 pont
A Florida idegenben: 16-18-5 - 37 pont

A Panthers legutóbbi tíz meccse: 5-4-1

A sportsclubstats.com alapján 29.9 % az esélyük a rájátszásra.

A Panthers rájátszásba jutásához szerencsére is szüksége lesz, mert sorsolásuk jóval keményebbnek tűnik első ránézésre, mint a Devilsé. Példának okáért, még háromszor jégre kell lépniük a Keleti konferencia listavezetője ellen, ebből kétszer ráadásul Bostonban, de fogadják a Nyugati konferencia első helyére pályázó Nashvillet is. A Panthers a szezon során szignifikánsan rosszabbul teljesített otthonától távol, így ebből a szempontból szerencsés, hogy hatból négy meccsüket is Floridában játsszák, de formájuk az utóbbi hetekben nagyon ingadozó, csak mérkőzéseik felét tudták gőzelemmel zárni.

A sportsclubstats.com statisztikákkal foglalkozó portál sem ad még 30 százalék esélyt sem a floridaiaknak, hogy kiharcolják a rájátszás-részvételt, s bár nagyon szép és hosszú hajrába kezdtek, könnyen előfordulhat, hogy későn kezdték el.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/50535/pics/lead_800x600.jpg
Florida Panthers,jégkorong,New Jersey Devils,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?