Blogolj!

Harc a rájátszásért - Nagy a tülekedés Nyugaton

Dorogi László

Miközben a Keleti konferenciában körvonalazódni látszik a nyolc playoff-csapat kiléte, addig Nyugaton némileg bonyolultabb a helyzet.

Fotó: NHL.com

Már csak napok vannak hátra az NHL alapszakaszából, a legtöbben pedig már biztosították is helyüket a rájátszásban. A Keleti konferenciában - ha hivatalosan még nem is - eldőlt, hogy a New Jersey-Florida versenyfutásból előbbi jön ki jobban, így ők harcolhatnak az alapszakasz végeztével is a Stanley-kupáért, mindeközben Nyugaton elképesztő izgalmak várhatóak az utolsó napokban.

A legkedvezőbb helyzetben talán a Minnesota van jelenleg, a Wild a Központi divízió harmadik helyén tanyázik 96 ponttal, négy meccsük maradt hátra, előnyük három pontos a divíziórivális Coloradoval szemben és ha kedd éjjel legyőzik a rájátszástól már elköszönő Edmontont, akkor nem valószínű, hogy veszélybe kerül playoff-helyük.

Szintén kényelmes pozícióból várja az utolsó napokat a San José Sharks is, nekik három meccsük maradt hátra, a Csendes-óceáni divízióban három pont az előnyük az Anaheimmel és négy a Los Angeles-szel szemben, vélhetően a Cápák is ott lesznek a rájátszásban.

Most, hogy leszűkítettük a nyugati playoff-csatát négyszereplősre, lássuk kinek milyen kemény a további menetrend.

Az Anaheim Ducks hátralévő meccsei:

vs. Minnesota
vs. Dallas
@ Arizona

Az Anaheim mérlege legutóbbi tíz meccsén: 7-2-1

Nagyot nem kockáztatunk azzal, ha azt mondjuk, a Kacsákat is látjuk majd a rájátszásban. Egyrészt kiváló a formaidőzítésük, legutóbbi tíz meccsükből hetet is megnyertek, másrészt két olyan ellenféllel is találkoznak az utolsó három találkozón, akik már biztosan lemaradnak a további küzdelmekről. Háromból két meccsüket ráadásul hazai pályán játsszák, ahol sokkal-sokkal jobban teljesítettek ebben az alapszakaszban (24-10-5), kisebb csoda (6.4 % esély) kéne ahhoz, hogy Getzlafék ne küzdhessen Lord Stanley trófeájáért.

A sportsclubstats.com alapján 93.6 % az esélyük a rájátszásra.

A Los Angeles Kings hátralevő meccsei:

vs. Colorado
vs. Minnesota
vs. Dallas

A Los Angeles mérlege legutóbbi tíz meccsén: 5-2-3

A Kings sokáig szenvedett hazai pályán az alapszakaszban, ebből kiindulva nem biztos, hogy előny lesz számukra a hátralévő három mérkőzés, hiszen a Staples Centerben zárják az alapszakaszt. Nincsenek lehengerlő formában sem Kopitarék, sőt a maradék háromból két mérkőzésüket is rájátszásért küzdő csapat ellen kell megvívniuk. Bár a százalékos esélyeik nem rosszakk, nagyon komolyan kell venniük az alapszakasz végét, mert könnyen kicsusszanhatnak a kánaánt jelentő helyekről.

A sportsclubstats.com alapján 91.2 % az esélyük a rájátszásra.

Fotó: NHL.com

A St. Louis Blues hátralevő meccsei:

vs. Washington
vs. Chicago
@ Chicago
@ Colorado

A St. Louis mérlege legutóbbi tíz meccsén: 7-2-1

A Blues egyelőre nincs playoff-pozícióban, viszont nekik minden riválissal szemben van egy mérkőzés előnyük, tehát a vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állnak mint a Los Angeles és jobban mint a Colorado. Bár a St. Louis az alapszakasz első negyedében még vezette is a Nyugati konferenciát, most nagy hajrát kell bemutatniuk a rájátszásért, de jó úton haladnak, hiszen legutóbbi tíz meccsükből hetet is megnyertek és abból a szempontból a saját kezükben van a sorsuk, hogy kétszer találkoznak még a pocsék szezont futó Chicagóval és az utolsó játéknapon - ha addig nem dőlne el a dolog - a Colorado otthonában megvan az esélyük arra, hogy elüssék a riválist a rájátszástól.

A sportsclubstats.com alapján 63.6 % az esélyük a rájátszásra.

A Colorado Avalanche hátralevő meccsei:

@ Los Angeles
@ San José
vs. St. Louis

A Colorado mérlege legutóbbi tíz meccsén: 5-4-1

Ha azt mondják a coloradóiaknak a szezon előtt, hogy az alapszakasz hajrájában még reális esélyük lesz a rájátszás kiharcolására, minden bizonnyal zokszó nélkül aláírták volna. Pedig ez a helyzet, s bár nem csak a saját kezükben van a sorsuk, még hátsó pályán beslisszanhatnak. Az mondjuk nem szól mellettük, hogy a Kings és a Sharks otthonában is vizitálniuk kell és az utolsó hazai meccsen is a Blues látogat hozzájuk, de úgy is felfoghatják a dolgot az Avalanchenél, hogy számukra már most elkezdődött a rájátszás. Az esélyeik nekik a legrosszabbak, de bárhogy is alakuljon, mindenképpen sikerült előrelépniük a tavalyi szereplésükhöz képest.

A sportsclubstats.com alapján 53.3 % az esélyük a rájátszásra.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/50649/pics/lead_800x600.jpg
Anaheim Ducks,Colorado Avalanche,jégkorong,Los Angeles Kings,NHL,St. Louis Blues
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?