Blogolj!

Conor McGregor új szintre emelte a parasztságot

Dorogi László

Olyan borzasztó, hogy a magyar nyelvben egy becsületes, kétkezi munkát végző emberre vonatkozó főnevet használunk pejoratív értelemben, de McGregorra ez most aztán tényleg a szó legrosszabb értelmében igaz.

Fotó: Men`s Health

Mindenek előtt tisztázzuk le: a balhé, a magamutogatás és a pokróc stílus nem áll messze a UFC üdvöskéjétől, Conor McGregortól. Nem szereti, ha nem róla szól valami, nem szereti ha nem beszélnek róla. McGregor 2016 novemberében győzte le az oktogonban Eddie Alvarezt, megszerezve azzal a UFC könnyűsúlyú bajnoki övét, ettől viszont a hétvégi, UFC 223 gála előtt Dana White, a szervezet elnöke megfosztotta. Hogy miért? Azért, mert McGregor egyszerűen nem volt hajlandó oktogonba lépni azóta, hogy megvédje azt.

Közben persze jól megtömte zsebeit azzal, hogy lepofoztatta magát Floyd Mayweatherrel az ökölvívóringben, csakhogy több mint 500 napja nem lépett küzdőtérre a UFC-ben, holott számos fantasztikus képességű kihívó tolong mögötte, hogy letaszítsa trónjáról a nagyszájú írt. Dana White döntésének értelmében így a magyar idő szerint vasárnap hajnali Khabib Nurmagomedov-Max Holloway összecsapás címmérkőzéssé lép elő - Holloway hat nappal a gála előtt ugrott be az eredeti ellenfél, Tony Ferguson helyére - ez pedig nagyon megviselte főhősünk lelkivilágát.

McGregor el is utazott a gála helyszínére, majd önkívületi állapotban lebontotta egy mélygarázs berendezését és betörte egy ott parkoló busz ablakát is, miközben elválasztó kordonokkal dobálózott. Ez már önmagában is butaság, csakhogy az ominózus buszban Khabib Nurmagomedov - akit egyébként jelenleg a pehelysúly legnagyobb vadállatának tartanak - és társai a járműben csücsültek. Az amerikai TMZ.com szerint a vadorzó támadásban többen is megsérültek, többek között a hétvégi gála egyik mérkőzésének résztvevője, Michael Chiesa is.

Persze a támadást nem egyedül hajtotta végre a derék Conor, akadt segítője is Artem Lobov személyében, aki szintén bunyózott volna a UFC 223-on - ezt biztos nem fogja megvenni, mert azonnal levették a szombati kártyáról.

A New York-i rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette az olajra lépő McGregort, aki egyrészt 8000 dolláros anyagi kárt okozott Nurmagomedovék buszban, másrészt nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott Chiesanak. Ezzel magát a szervezetet is megkárosította, hiszen Chiesa Anthony Pettis elleni mérkőzését is el kell törölnie a UFC-nek a Lobov büntetése miatt törölt mérkőzésen túl.

Lehet, hogy McGregor ezt is csak egy amolyan média hacknek szánta, de az biztos, hogy baromi rosszul sült el, egyúttal meglehetősen kérdőjelessé teszi a jövőjét a szervezetnél. Arról nem is beszélve, milyen paraszt húzás volt ez.

Címkék: MMA, UFC
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/50832/pics/lead_800x600.jpg
MMA,UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?