Blogolj!

Befejezi az NHL egyik legsikeresebb edzője

Dorogi László

Huszonkét évig dolgozott a ligában vezetőedzőként, három évig segédedzőként. Ken Hitchcock pénteken jelentette be, hogy távozik a Dallas Stars éléről és visszavonul a profi jégkorongtól.

Fotó: NHL.com

Ken Hitchcock egészen kivételes edzői pályafutást tudhat maga mögött, csapataival 823 győzelmet aratott az NHL-ben, ezzel harmadik az örökranglistán a legendás Scotty Bowman (1244) és a még mindig aktív Joel Quennville (884) mögött. Összesen 1536 mérkőzésen ült a vezetőedzői székben, ami a negyedik legtöbb a ligában.

A 67 éves mester négy különböző csapatot irányított, de a leghosszabb időszakot a Dallas Starsnál töltötte. Először az 1995/1996-os szezonban vette kézbe a texasiak irányítását, két évvel azután, hogy a franchise Minnesotából Dallasba költözött. Első évében nem jutott rájátszásba a csapattal, de négy év alatt sikerült olyan gárdát felépítenie, amely háromszor játszott főcsoport-döntőt és kétszer Stanley-kupa finálét - amelyet 1999-ben meg is nyert a Buffalo Sabres ellen.

Első dallasi szerepvállalását követően a Philadelphia Flyers szerződtette le, ahol kicsivel több mint három évet húzott le, ám itt közel sem tudott akkora sikereket elérni, mint előző állomáshelyén - ezzel együtt is elvitte a Keleti főcsoport döntőjéig a Philadelphiát. A 2006/2007-es idény előtt nevezte ki a Columbus Blue Jackets, amely vezetésével története során először jutott be a rájátszásba, majd hat szezont töltött el St. Louisban, de itt is csupán egy Nyugati főcsoport-döntőt sikerült elérnie.

Bár az utóbbi években rendre rájátszásba várták a Dallast, ott vagy nem tudtak maradandót alkotni, vagy pedig el sem jutottak odáig, az idei trade deadline után egy szegényes 7-9-4-es mérleget tudtak csak produkálni és a Nyugati konferencia tizedik helyén fejezték be az alapszakaszt.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/51227/pics/lead_800x600.jpg
Dallas Stars,jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?