Blogolj!

Kacsa, Király gyere ki, ég a házad ideki

Dorogi László

Fotó: NHL.com

Még csak három-három mérkőzést játszott le az Anaheim és a Los Angeles az NHL idei rájátszásból, de máris pokolian nehéz helyzetben vannak. A nyolc párharc közül már csak nekik nem sikerült meccset nyerniük és könnyen lehet, hogy ez így is marad.

Akkor pedig ideje korán kell búcsút intenünk a Ducksnak és a Kingsnek is. Az NHL-rájátszások történetében mindössze négy alkalommal fordult elő, hogy egy négy győzelemig tartó párharcból az jöjjön ki győztesen, aki elbukta az első három mérkőzést. Ha fordított kronológiai sorrendben haladunk, rögtön egy ismerősbe botlunk: 2014-ben a San José Sharks már páholyban érezhette magát a playoff első körében, amikor jött a Los Angeles Kings, lerázta a rozsdát magáról és megfordította a párharcot. A történetet ismerjük, a Királyok aztán meg sem álltak a Stanley-kupa fináléig, ahol egy viszonylag sima szériában, 4-1-re győzték le a New York Rangerst.

A Kingsnek most az újonc Vegas Golden Knights adta fel a leckét, ám ez jóval szorosabb küzdelem annál, mint amit a jelenlegi állás mutat. Az iszonyatosan fizikális párharc mindhárom mérkőzését csupán egyetlen góllal nyerte meg a Vegas, a másodikat majd száz perc(!) játékot követően, ezen a találkozón a Los Angeles 80(!!!) ütközést mutatott be, Jonathan Quicknek pedig 54(!) vegasi lövést kellett hatástalanítania. A Kings legnagyobb problémája szemmel láthatóan a góllövés, a rájátszásba jutott csapatok közül csak az Anaheim és a Columbus talált be náluk kevesebbszer az alapszakaszban az ellenfelek kapujába. Ezzel összefüggésben áll egy másik mutató, amiben szintén javulnia kell Kopitaréknak, ez pedig az emberelőnyök kihasználása. Eddig tizenegy ilyen szituációból csupán egyet tudtak értékesíteni a három mérkőzés alatt, ami alig 9 százalékos hatékonyság - ettől rosszabbat csak a Colorado tud felmutatni, nekik tizenhárom emberelőny kellett egy gólhoz, de nekik legalább van már egy győzelmük...

Fotó: NHL.com

Szóval 0-3-ról való fordításoknál tartottunk. A Kingsen kívül ez csak a Boston Bruinsnak sikerült 2010-ben a Philadelphia Flyers ellen, előtte pedig még az ősidőkben az 1975-ös Pittsburghnek a New York Islanders ellen és az 1942-es Detroit Red Wingsnek a Toronto Maple Leafs ellen. Tehát elég ritka az ilyen jellegű bravúr. Ez a négy kivétel az esetek alig több mint 2 százaléka, nem szól sok minden a Los Angeles és az Anaheim mellett.

Apropó Anaheim. A Kacsáknak egy fokkal talán még reménytelenebb a helyzetük, a harmadik mérkőzésen egy demoralizáló 8-1-es pofonba szaladtak bele San Joséban, s miután mindkét hazai mérkőzésüket is elveszítették, nagyon nehéz elképzelni azt is, hogy a következőt megnyerik, azt meg pláne, hogy fordítani tudnak. A Ducks hasonló problémákkal küzd mint a csoport-rivális Kings - nem tudnak gólt lőni, ezzel szemben sokkal többet nyelnek be. A bekapott gólok ráadásul az esetek döntő többségében egyéni hibákból adódnak, mostanra pedig már mentálisan is hatalmas fölénybe került a Sharks.

Ha nem történik változás, a Királyoknak már szerdán, a Kacsáknak pedig egy nappal később ér véget a 2018-as playoff - sokkal korábban, mint ahogy azt várták.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/51367/pics/lead_800x600.jpg
Anaheim Ducks,Los Angeles Kings,NHL,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?