Blogolj!

A nehézsúlyú bajnok szerint az orosz pitbull lepofozná McGregort

Dorogi László

A UFC egyik leginkább várt és legszikrázóbb ütközete lenne a könnyűsúlyú övtől megfoszott Conor McGregor és az övet birtokló Khabib Nrumagomedov harca, már ha az ír nem éppen a berendezést bontaná és hajlandó lenne végre az oktogonba lépni.

Király a trónon, Khabib Nurmagomedov. (Fotó: sportsnet.ca)

Lassan két éve nem hajlandó megvédeni könnyűsúlyú bajnoki címét a UFC-ben Conor McGregor, ezért Dana White UFC-főnök meg is fosztotta övétől. Ettől McGregor picit bedurcizott, majd kis híján lebontotta egy brooklyni parkolóház berendezését és bevert néhány arcot. Pedig ahelyett hogy pénzcsináló felhajtásokon színészkedne Floyd Mayweatherrel, igazán foglalkozhatna azzal is, amihez a legjobban ért, most ráadásul lenne is egy igazán testhezálló kihívója.

A könnyűsúlyú címet Al Iaquinta ellen megkaparintó Khabib Nurmagomedov az egyik legrettegettebb harcos jelenleg a szervezet kötelékében, egészen más stílusban küzd, mint McGregor, éppen ettől lehetne igazán klasszikus az ütközetük - nem utolsó sorban McGregor csak így szerezheti vissza szerinte jogtalanul elragadott övét.

Ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét a szervezet nehézsúlyú bajnoka, Daniel Cormier, aki szerint nem jönne ki mindkét fél túlzottan jól a küzdelemből.

"Előbb-utóbb létre fog jönni ez a harc, már csak azért is, mert hihetetlen pénzeket lehetne kaszálni vele és McGregornak is ez a legjobb esélye, hogy végre visszatérjen az oktogonba. Mostanában sokkal több figyelmet generál magának a hülyeségeivel"

- véli Cormier. McGregornak előbb azonban bíróság előtt kell felelnie brooklyni tetteiért, ugyanakkor az incidens az esetleges ütközetük publicitását is alaposan megdobná.

Míg Nurmagomedov az egyik legjobb földharcos hírében áll és remek birkózó technikát fejlesztett ki, addig McGregor az egyik legpontosabb és legkíméletlenebb pofonosztó, ám Cormier szerint az orosz stílusa dominálna kettejük párharcában.

"Emlékszem amikor Conor Chad Mendessel harcolt, aki egy remek kistermetű birkózó és le is győzte McGregort két menetben. Azt is láttuk, mi történik akkor, amikor Khabib elkapja valaki nyakát és leszorítja"

- tette hozzá Cormier.

Nurmagomedovot egyébként még senki nem tudta legyőzni MMA-s pályafutása során, az Al Iaquinta felett aratott győzelme volt a 26. neki és nagyon nehéz elképzelni, hogy ki lenne az, aki megállíthatná.

Soha nem fogják legyőzni, mert egyszerűen nincs ellenszer a harcmodorára. Nem tudom meddig harcol a UFC-ben, de amíg itt lesz, nem fogja megverni senki"

- véli Cormier.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/51569/pics/lead_800x600.jpg
Daniel Cormier,Khabib Nurmagomedov,MMA,UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?