Blogolj!

Történelmet írt Amerikában az Európa-bajnok vezetőedző

Dorogi László

A szerb Igor Kokoskovot nevezte ki vezetőedzőnek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Phoenix Suns - ő lesz az NBA első európai vezetőedzője.

Fotó: Arizona Sports

Igor Kokoskov az NBA történetének első európai vezetőedzőjeként irányíthat csapatot a következő szezontól a világ legjobb kosárlabdaligájában, ám a 46 éves szakembernek nem lesz ismeretlen a közeg. A szerb mester jelenleg a Utah Jazz másodedzőjeként dolgozik és csapatával továbbra is harcban áll a nyugati főcsoport-döntő eléréséért, a Salt Lake City-i gárda 1-1-re áll az alapszakasz-győztes Houston Rockets ellen az elődöntőben.

A Phoenix Suns vezérigazgatójának, Ryan McDonaugh-nak nem véletlenül esett a választása Kokoskovra, ő volt az egyik első nem amerikai másodedző az egyetemi bajnokságban az Egyesült Államokban, 2017-ben pedig úgy nyert Európa-bajnoki címet Szlovéniával a kis ország történetében először, hogy mind a kilenc mérkőzését megnyerte.

Kokoskov a megbízott vezetőedzőként ténykedő Jay Trianót váltja a phoenixi kispadon, aki az októberben három mérkőzés után menesztett Earl Watson helyére érkezett. A szerb tréner majdnem két évtizede dolgozik az NBA-ben segédedzőként, a Utah Jazz előtt az Orlando Magicnél, a Cleveland Cavaliersnél, a Detroit Pistonsnál és a Los Angeles Clippersnél is megfordult, de korábban hét évig Grúzia nemzeti csapatát is irányította.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/52050/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA,Phoenix Suns
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?