Blogolj!

A Liverpool sikere is LeBron James bankszámláját duzzasztja

Dorogi László

A Cleveland Cavaliers sztárja nem csak pazar kosaras, de kiváló befektető is, így nagyot kaszál a Liverpool BL-döntős szereplésével.

Fotó: ESPN

LeBron James 2011 áprilisában 6,5 millió dollárért vásárolt két százalékos részesedést a Liverpool FC-ben, amelynek tulajdonjoga 2010-ben került a Fenway Sports Partners és a Boston Red Sox tulajdonosainak, John Henrynek és Tom Wernernek a kezébe 477 millió dollárért cserébe.

A Liverpool FC az AS Roma legyőzésével tizenegy év után ismét bejutott a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája döntőjébe és az utóbbi években mutatott jó teljesítménye alaposan megdobta az értékét, tavaly júniusban a Forbes magazin a világ nyolcadik legértékesebb futballklubjának választotta meg, 1,49 milliárd dollárra becsülve értékét, a BL-döntős szerepléssel ez az összeg most 1,6 milliárd dollár körül mozog.

Mindez azt jelenti, hogy LeBron James befektetése kiválónak bizonyult, hiszen 6,5 millió dollárját hat év alatt sikerült majdnem megötszöröznie, az 1,6 milliárd dollár két százaléka ugyanis 32 millió dollár.

Ez egyébként nem az első sikeres befektetése az NBA szupersztárjának, 2014-ben több mint 30 millió dollárt kaszált, amikor Dre eladta a Beats márkát az Apple-nek, de a Blaze Pizza hálózatba invesztált egymillió dollárja is legalább meghuszonötszöröződött, egyes források azonban 45 milliósra becsülik az értékét.

Címkék: LeBron James, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/52110/pics/lead_800x600.jpg
LeBron James,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?