Blogolj!

Felejtsük el örökre a Toronto Raptorst

Doug Glatt

A dinoszauruszok több millió évvel ezelőtt kihaltak, ám Kanada legnagyobb metropoliszában tettek egy elkeseredett próbálkozást újjáélesztésükre. Szomorúan be kell látnunk, hogy a kísérletezésnek semmi értelme, mert ami halott, az is marad.

Bénák tanácsa. (Fotó: Odds Shark)

Léteznek sportcsapatok világszerte, amelyeknek DNS-ébe kódolva fickándozik a kudarc nevű kromoszóma. Ez amolyan gyerekkel született rendellenesség, amiről azt állítják az orvosok, hogy majd kinövi a lurkó. Szépen és jó ütemben is halad a rehabilitáció, ám amikor elhisszük a kuruzslóknak, hogy teljes a gyógyulás, beüt a krach és kezdődhet a folyamat teljesen előről.

Nehéz napokat élnek át az utóbbi hetekben Torontóban, mert egy héttel ezelőtt még két major ligás playoff-csapatuk is harcolt a végső győzelemért, hétfő estére viszont egy sem maradt életben. Ez borzasztóan fájdalmas azért, meg a jégkorong bölcsőjének számító városban 1967 óta várnak a Stanley-kupa győzelemre és még fájdalmasabb azért, mert a Raptors hosszú-hosszú évek után végre megtörte LeBron James aktuális csapatának hegemóniáját az alapszakaszban, franchise rekordot jelentő 59 mérkőzést nyert meg, a negyedik legtöbb pontot átlagolta és a hatodik legkevesebbet kapta átlagban.

Erre tessék, belépnek a rájátszás ajtaján és ugyanaz a nóta csendül fel újra és újra és újra és újra, a Shity songot kongatja rendületlenül az arcukba csapódó lószerszám. Lassan papírokat kellene benyújtania a Raptors sleppjének a torontói polgármesteri hivatalhoz a város LeBrontóra való átnevezésének ügyében, mert a Király ezúttal is alattvalóvá silányította a trónkövetelőket, négy mérkőzés alatt 136 pontot rámolt a rájátszásban bébidínóvá visszafejlődő torontóiak gyűrűjébe, akik végleg bebizonyították, hogy soha, de soha nem lesz belőlük senki és semmi az ég világon - győztes legalábbis biztosan nem.

A gárda sztárocskái olyan szintű terített betlit eresztettek ki magukból, ami nem csak a várost, de egész Kanadát elhomályosítja, Kyle Lowrynak és DeMar DeRozannek sikerült összeadva alulról karcolnia a 20 pontot a Keleti konferencia főcsoport-elődöntőjének mindent eldöntő negyedik mérkőzésén. A Raptors a tavalyi rájátszást is figyelembe véve írd és mond, NULLA darab mérkőzést tudott megnyerni a Cleveland Cavaliers ellen - nyolc zakó társaságában -, pedig ha valamikor, akkor idén aztán tényleg volt miben reménykedniük. Feleslegesen.

A Toronto Raptors a labda minden létező oldalán csődöt mondott az egyre javuló és most már ismét komoly bajnokesélyesnek tűnő Cleveland ellen, ám erre most már nincs magyarázat és bocsánat sem jár érte. A kanadaiak, valamint DeMar DeRozan és Kyle Lowry is egyértelműsítették, hogy pusztán alapszakasz-nagymenők, azok a fajta csávók, akik csak ugatnak, de nem harapnak. Stílszerűen sikerült a gárda elnevezése amikor megalapították, mert a raptorok is csupán a dinoszauruszvilág sleppjét gyarapították. Mindenki utálta őket, mert csak tetemeket fosztogattak miután más levadászta a prédát. Szegény Raptorsnál most fordult a kocka, mert miután meghódították Keletet, az ő tetemükön csámcsog a világ. Ezért viszont nem sajnálhatja őket senki, mert alaposan "megdolgoztak" érte.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/52346/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,Toronto Raptors
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?