Blogolj!

Közel száz lövést védett két és fél óra alatt a hokikapus

Dorogi László

A hokikapusokról úgy tartja a közhiedelem, hogy nem teljesen százas lények. Őrültek, vakmerőek, agyalágyultak, esetleg mind egyszerre. Mégis ki állna bele önszántából majd` száz feléje süvítő korongba?

Fotó: NHL.com

Mi, európai NHL-rajongók gyakran szembesülünk a ténnyel, hogy egy-egy mérkőzésért bizony éjszakai bagoly üzemmódba kell váltanunk, másnap pedig úgy megyünk munkába, iskolába, vagy ki-ki dolgára, mint a mosott szar. Nagyon ritkán viszont előfordul az amerikaiakkal is, hogy éjszakázniuk kell egyik kedvenc sportáguk kedvéért.

Az NHL kistestvérének - értsd, farmligájának - számító AHL-ben a nagyokhoz hasonlóan szintén zajlik a rájátszás, ahol magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Leigh Valley és a Charlotte feszültek egymásnak a Calder-kupa (a Stanley-kupa kisöccse) rájátszásának második körének negyedik mérkőzésén.

Azoknak a szurkolóknak, akik úgy döntöttek, hogy a helyszínen tekintik meg a mérkőzést, bizony bőségesen megtérült a jegyük ára, hiszen az AHL történetének leghosszabb találkozója tárult szemük elé, amelyet végül az ötödik hosszabbítás hetedik percében nyert meg a Lehigh Valley gárdája 2-1-re. Ahogy az NHL-ben, úgy az AHL playoffban sincs szétlövés, ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, addig folytatják tehát a meccset, amíg valaki gólt nem szerez. Így állítottak fel rekordot egy 146 percig és 48 másodpercig tartó maratoni küzdelemmel.

A Philadelphia Flyers második számú csapatának, a Lehigh Valleynek a ketrecét az idén már a nagyoknál is bemutatkozó Alex Lyon védte és egészen elképesztő számú, 94 védéssel zárta a végtelennek tűnő mérkőzést. Sokan azt gondolnák, hogy ez tutira AHL rekord, de nem! 2008. április 24-én az Albany kapusa, Michael Leighton 98 védéssel állított fel azóta is megdönthetetlennek tűnő csúcsot a Philadelphia Phantoms ellen, szintén az ötödik hosszabbításban megnyert mérkőzésen - ez volt eddig az AHL leghosszabb mérkőzése 142 percével és 58 másodpercével.

A Lehigh Valley egyébként 3-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, így jó eséllyel ezzel a gigászi küzdelemmel tovább is küzdötték magukat a következő körbe.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/52446/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,NHL,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?