Blogolj!

Nem hokizhat tovább a szlovák klasszis

Dorogi László

A háromszoros Stanley-kupa győztes szlovák támadónak egy fertőző bőrbetegség miatt kell visszavonulnia.

Fotó: Getty Images

Nem folytatja aktív jégkorong-pályafutását Marian Hossa, a Chicago Blackhawks háromszoros Stanley-kupa győztes csatára. A szlovák játékos egészségügyi okokra hivatkozva jelentette be egy szlovák lapnak adott interjújában, annak ellenére, hogy még három évig szerződés köti az illinois-i gárdához, nem játszik tovább. Hossa a teljes 2017/2018-as NHL-szezont kihagyta egy fertőző bőrbetegség miatt, s elmondása szerint a jövőben egészségi állapotát kell szem előtt tartania, ezért döntött a visszavonulás mellett.

A szlovák klasszist az 1999-es NHL-játékosbörze 12. helyén választotta ki az Ottawa Senators, pályafutása során jégkorongozott az Atlanta Trashersben, a Pittsburgh Penguinsben és a Detroit Red Wingsben is, ám legsikeresebb időszakát a Chicago Blackhawksnál töltötte, tagja volt a 2010 és 2015 között három bajnoki címet nyerő gárdának. NHL-es karrierje során 1309 mérkőzésen játszott, 525 gólt szerzett és 609 gólpasszt osztott ki.

"Az idény előtt a liga elküldött egy minneapolisi bőrspecialistához, aki megerősítette, amíg a betegségem kezelése zajlik, egyszerűen nem jégkorongozhatok a gyógyszerek miatt"

- tette hozzá a szlovák sztár.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/52888/pics/lead_800x600.jpg
Chicago Blackhawks,jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?