Blogolj!

Mérlegen a Stanley Kupa, váltania kell a Vegasnak

Dorogi László

Maga a trófea kétségtelenül nem könnyű jószág, de most nem arra vagyunk kíváncsiak mennyit nyom a serleg. Megnézzük, mit tanultunk a Stanley Kupa döntő eddigi mérkőzéseiből.

Fotó: NHL.com

A várakozásoknak megfelelően három pazar iramú, helyenként látványos, helyenként kőkemény mérkőzésen vagyunk túl az idei Stanley Kupa döntőjében, ahol a Washington Capitals 2-1-es vezetéssel várja a magyar idő szerint kedd hajnalban esedékes Vegas Golden Knights elleni negyedik ütközetet.

A három mérkőzés alapján már bőven kaptunk akkora rálátást a párharcra, hogy kicsit elkezdjük boncolgatni az eddig látottakat, ezért most három pontban szedjük össze mi történt a döntőben eddig.

A Vegasnak váltania kell

Parádés felütéssel kezdődött a Stanley Kupa idei döntője, a Vegas és a Washington is valósággal belerobbant a párharcba, az első találkozón ötször változott a vezető csapat kiléte, a vadnyugati pisztolypárbajból pedig az újonc jött ki jobban. Berry Trotz vezetőedző a második mérkőzésre találta meg a Golden Knights játékának ellenszerét, bár az egyenlítéshez kellett Braden Holtby parádés estéje is ezzel itt:

Az első washingtoni csörténél már egyértelmen a Capitals játéka dominált, a bulik jelentős részét (63 százalékát) hozta el a fővárosi gárda, így a nevadaiaknak esélye sem nyílt támadásokat építeni, de ami ennél is beszédesebb és sokkolóbb adat, hogy a Vegas szempontjából két elveszített találkozón, 18-8 és 26-9 volt a blokkolt lövések száma. Ha Gerrard Gallant mesternek nem sikerül valami új nyulat előhúznia a cilinderből, nehéz lesz újabb mérkőzést nyernie a sorozatban a Golden Knightsnak.

Holtby > Fleury

A washington remek csapatvédekezésének köszönhetően az eddig jobb rájátszást futó Marc-André Fleurynek is nehezebb dolga van, mint túloldali kollégájának Braden Holtbynak, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Vegas kapusa igazából csak a harmadik mérkőzésre érkezett meg teljes mellszélességgel a párharcba, az első két gyengébb mérkőzés után pechére ez sem volt elég a győzelemhez.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem a két kapus tündökléséről szól a párharc, még Holtby parádés, egész világot bejáró bravúrjának ellenére sem, hiszen három meccs alatt 19 gólt is láthatott a nagyérdemű, ami bőven meccsenkénti hatos átlag fölött van, de a szilárd csapatvédekezés mentőhálója egyértelműen Holtby Washingtonban, így azt is elmondahtjuk, hogy egyelőre a Capitals kapusa veszi ki hatékonyabban részét csapata teljesítményéből.

Férfias küzdelem?

Az első mérkőzésen Tom Wilson alattomos módon tarolta le Jonathan Marchessault, amiért végül nem kapott eltiltást, a második találkozón pedig a Vegas védője, Brayden McNabb csapta fel a palánkra úgy Jevgenyij Kuznyecovot, hogy a találkozó hátralevő részében az orosz már nem térhetett vissza, de szerencsére a súlyos sérülést megúszta és a harmadik meccsen góllal büntetett.

A játékvezetők szemmel láthatóan engedik a kemény hokit a Stanley Kupa döntőjében, de sokszor hoznak következetlen döntéseket, amiért az indulatok pattanásig feszülnek és sokszor alattomos megmozdulásokig ragadtatják magukat a játékosok. Az eddig lejátszott három mérkőzésen nem játszott különösebben jelentős szerepet az emberelőnyös/emberhátrányos játék, mindenesetre olykor-olykor belengi az izomszag a jeget.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/53584/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,NHL,Vegas Golden Knights,Washington Capitals
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?