Blogolj!

A Los Angeles Lakersnél próbál szerencsét a magyar válogatott kosaras

Dorogi László

Golomán György stabil szezont futott az Amerikai Egyetemi Bajnokságban (NCAA) csapatával, a UCLA egyetemmel, a Lakers pedig meg is hívta egy próbajátékra az erőcsatárt.

Fotó: cbssports.com

Az emberiség viszonylag icipici szegmense mondhatja el magáról, hogy próbajátékra invitálja a világ egyik legpatinásabb kosárlabda-csapata, márpedig Golomán György a Los Angeles Lakers meghívására vesz részt egy próbajátékon az NBA sztárcsapatánál kedden, ezt pedig a franchise hivatalos oldalán be is jelentette.

Ez önmagában még persze nem jelenti automatikusan Golomán NBA-karrierjének kezdetét, hiszen a bajnokság csapatai folyamatosan fogadják a bizonyítani vágyó játékosokat, akiknek csakis egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a június 21-én esedékes játékosbörzén szeretnének elkelni. Ebből az okból kifolyólag könnyen elképzelhető, hogy nem a Lakers lesz az egyetlen csapat, ahol megvillantja tehetségét, mindenesetre a nyugati parti csapatnál kap erre először lehetőséget.

A körmendi nevelésű Golomán az Amerikai Egyetemi Bajnokság (NCAA) legutóbbi szezonjában harminchárom mérkőzésből harmincszor is a kezdő ötösben kapott szerepet a UCLA-nél, ezeken a meccseken átlagban 24.4 percet töltött a parketten, 7.1 pontot dobott, 4.2 lepattanót tépett le és 1.3 blokkot mutatott be. Ami különösen jónak mondható, hogy tripláit 42.9 százalékos hatékonysággal értékesítette.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/53641/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?