Blogolj!

A Király LA-ndolt, új éra kezdődik az NBA-ben

Dorogi László

Ezúttal elmaradt a csinnadratta. Nem volt 'The Decision III', nem volt felhajtás, nem volt hype.

Fotó: nba.com

A LeBron James-t képviselő játékosügynökség, a Klutch Sports Group csak egy szimpla közleményt adott ki, amelyben a következő áll:

"LeBron James, az NBA négyszeres MVP-je, háromszoros nagydöntő-MVP, tizennégyszeres NBA All-Star és kétszeres olimpiaia aranyérmes négyéves, 154 millió dolláros megállapodást kötött a Los Angeles Lakers csapatával."

Slussz-passz. A Király tehát - ahogy azt már egyre hangosabban rebesgették az utóbbi napokban - Los Angelesbe költözik, s ezzel az első kirakós a helyére is kerül. Az elmúlt években régi önmagának csak halovány árnyékaként lézengő patinás gárdának elképesztően nagy szüksége volt egy rutinos klasszisra, hogy a fiatal, ámde tehetséges csikókat egy értelmezhető alakzatba rendezze, de ettől sokkal többet szeretnének a Lakersnél.

James döntése meglepő is, meg nem is. Ha marad Clevelandben, nagyságrendekkel nagyobb összegért köthetett volna új szerződést (210 millió dolláros Cavaliers-ajánlatról szóltak a hírek), ráadásul jelenlegi állapotában ez a Lakers-keret sem predesztinálja a bajnoki győzelem lehetőségét. Csakhogy, a Magic Johnson vezette Lakers-gépezetnek LeBron csak az első falatja volt, amit bemajszolt, nagyon szeretnék a San Antonio Spurstől elvágyódó Kawhi Leonardot is megszerezni, aki egy kis matekozással és játékosmozgással be is férne a csapatba. Leonard egyébként korábban ki is jelentette, hogy jelenlegi, 2019-ben lejáró szerződése után mindenképpen szeretne a patinás együttesben kosárlabdázni, Jamestől pedig nem lett kevésbé vonzó célpont LA.

Fotó: sbnation.com

James döntésében van kockázat. A kényelmes kelethez képest, ahonnan 2010 óta mindig bajnoki döntőbe menetelt, a brutálisan erős nyugati konferencia nem lesz babazsúr, könnyen beletörhet még a Király foga is. Ott van ugye a csodanégyesét (Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Kevin Durant) felvonultató, egyelőre verhetetlennek tűnő Golden State Warriors, a Chris Paul és James Harden vezette Houston Rockets és bár sokáig úgy tűnt Paul George is csatlakozik majd a Lakers-ganghez, végül maradt Oklahoma City-ben és Russel Westbrookkal - no, meg néhány kiegészítő játékossal - körülpakolva szintén nem ujjgyakorlat a Thunder legyőzése.

LeBron James évek óta keményen dolgozik játékos-pályafutása utáni életén. Jelenleg két villája is van Los Angelesben és az általa működtetett összes médiavállalkozás, többek között filmes cége is a kaliforniai városban üzemel. Nem ez volt az elsőszámú indok, amiért a Lakerst választotta, hiszen eddig is sikerült koordinálnia az üzletet távolról, de így azért mégis könnyebb, ha közel ül a tűzhöz az ember. Másrészt, a Lakers ügyeit intéző Magic Johnson lehet pártfogója az üzleti életben, ami valljuk be, nem rossz ajánlólevél.

Van itt ám hab is a tortán, mert nem szabad megfeledkeznünk egy csodálatos egyesülésről, a Lakers megszerezte ugyanis Lance Stephenson játékjogát is. Ez azért különösen pikáns történet, mert Stephenson és James "barátsága" egy lance-i fülbefújással kezdődött egy Miami-Indiana playoff-mérkőzésen és azóta is töretlenül tart, azaz tartott eddig. Stephenson azon kevesek közé tartozik, aki egyrészt LeBron idegeire ment, másrészt nagyon jól limitálta az egymás elleni mérkőzéseken. Na, ha most mindehhez a mixhez még hozzácsapjuk Kawhi Leonardot, a liga egyik legjobban védekező játékosát és a mostani NBA-nagydöntőben fontos perceket kapó, veterán-minimumért szerződtetett JaVale McGee-t, megbolondítva a rendelkezésre álló tehetséges fiatalokkal, izgalmas bográcsa lesz a főzőcskézésre a Golden State-nél pallérozódó Luke Walton vezetőedzőnek.

A kocka el van vetve, kérdés hol és hogyan áll meg.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/55069/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,LeBron James,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?