Blogolj!

Ha így haladunk, senkit sem fog érdekelni az NBA

Dorogi László

Erről gondoskodik az elmúlt években a bajnok Golden State Warriors. Most megszerezték a liga egyik legjobb centerét is, kérdés, felépül-e teljesen Achilles-sérüléséből.

Fotó: goldenstateofmind.com

Az oaklandi gárda eddig sem volt éppen gyenge, a Hamptons Five, ahogy az amerikai média a Curry, Thompson, Green, Durant, Iguodala ötöst nevezi, személyes játszóterének tekintette a ligát a mögöttünk hagyott szezonban (is), a velük egyszemélyes hadseregként szembeszálló LeBron James-t úgy csapta le a nagydöntőben, mint vak asszony a poharat.

Magyar idő szerint kedd hajnalban érkezett a hírexpressz, a Warriors egy éves luxusadó terhének ellenében megszerezte a New Orleans Pelicans centerét, DeMarcus Cousinst. A magasember Sacramentóból ruccant át New Orleansba az előző szezon közben, ám még mielőtt szédületesen pusztító ikertorony-párost alkothatott volna Anthony Davies-szel, elszakította az Achilles-ínját.

Cousins a liga egyik, ha nem a legjobb centere alapjáraton, csakhogy a szakértők azt állítják - s ne kételkedjünk benne, hogy igazuk van - egy Achilles-sérülés után már soha nem nyeri vissza az ember korábbi ruganyosságát, atletikusságát és robbanékonyságát. Na, nem mintha Cousinsnak ezek közül bármelyik is igazán nagy erőssége lett volna, de azért így is hatalmas kérdőjel, mihez kezd majd vele Steve Kerr vezetőedző. Ami még ettől is kérdésesebb, hogy mikor.

De tételezzük föl, Cousins felépül, majd be is épül a csapatba, Igoudala pedig visszalép a hatodik ember szerepébe. Ha nem kopnak sokat a sérülés miatt a center kvalitásai, akkor ez egy borzasztóan rossz hír a ligának. LeBron James ide, James Harden oda, ebben az esetben könnyen unalomba fulladhat az NBA. Az igazolással gyakorlatilag összeáll egy Team USA kezdőcsapat Oaklandben, s ahogy Durant két éve, most Cousins is az egyszerűbb utat választotta:

minek küzdjek azért, hogy legyőzzem a legjobbat, amikor sokkal kényelemesebb beleülni a karosszékbe, amin trónolva betolnak a bajnoki trófea alá?

Úgy tűnik az NBA-sztárok jelentős részéből kikopott a küzdőszellem és inkább mind behódolnak a Warriors akaratának, ami egyáltalán nem tolja jó irányba a liga szekerét. A Golden State eddig is abszolút egyeduralkodóként illegett-billegett a parketten, ezek után pedig nem lesz csapat a földön, aki meg fogja tudni állítani őket. S ha szívünkre tesszük a kezünket, hiába ismerjük el mind például Michael Schumacher versenyzői kvalitásait, baromira untuk a Forma-1-et, amikor már a szezon rajtja előtt tudtuk, hogy a németnek a közelébe sem érhet majd senki.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/55118/pics/lead_800x600.jpg
Golden State Warriors,kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?