Blogolj!

Az NBA egy kőkemény üzlet

Dorogi László

Azt már megszokhattuk az amerikai major ligákban, hogy bizonyos esetekben legkevésbé veszik figyelembe mit szeretne a játékos. A csapat és az üzlet mindenek fölött áll.

Fotó: hoopshype.com

Hosszas huzavona végére került pont a héten az NBA-ben. A San Antonio Spurs elcserélte a Toronto Rapotrs-szal Kawhi Leonardot, a 2014-es bajnok csapat egyik utolsó alappillérét. Az amerikai játékost az akkori nagydöntő legértékesebb játékosának választották meg, és egyébként is a liga top 5 védekező játékosa között tartják számon, az előző idényben azonban megromlott a viszonya a csapattársakkal, a vezetőséggel és egy rejtélyesen hosszúra nyúló sérülés miatt mindössze kilenc mérkőzésen lépett pályára a texasiaknál.

A cserével már csak a veterán Manu Ginobili maradt a keretben a négy évvel ezelőtti győztes gárdából és az argentin klasszis sem biztos, hogy folytatja pályafutását. Nemcsak Leonardot, de az egyik legfontosabb kiegészítőemberét, Danny Greent is Kanadába postázta a San Antonio, cserébe DeMar Derozanért, aki szintén a liga legjobbjai közé tartozik.

Csakhogy egyik kosarasnak sem jelenlegi állomása volt az álma. Két Los Angeles-i születésű fiatalemberről lévén szó, Leonard szeretett volna a LeBron James-szel megcombosodó Lakersbe igazolni, miközben DeRozannek kilenc Torontóban töltött idény után kötöttek útilaput a lábára. Holott, korábban azt az ígéretet kapta, hogy nem fogják elcserélni, nem csoda hát, ha hátba szúrásként élte meg a transzfert Raptors vezére.

Leonard szerződése 2019-ig szólt San Antonióban, így a csapatnak két választása volt: vagy megtartják és rábízzák, hogy folytatja-e a hisztit és kiüli a teljes előttünk álló idényt, vagy pedig szerintük megfelelőnek vélt ellenérték cserében oda küldik, ahová akarják. Végül utóbbi történt meg, így a Spurs megszabadult egy olyan játékostól, akinek már nem volt kedve Texasban pattogtatni, ellenben kaptak egy olyat, aki egyáltalán nincs kibékülve, hogy neki kell ezt tennie ősztől.

Leonard 190 millió dolláros, ötéves szerződést kapott a Torontótól, de ne vegyünk rá mérget, hogy hosszú távra tervez Kanadában, miközben DeRozan négy évre szóló, 141 millió dolláros megállapodást írt alá San Antonióban. Hogy aztán melyik klub járt jobban, arra csak a jövő adhat választ, mindenesetre ebből a csereügyletből is világosan kitűnik: az NBA egy kőkemény üzlet, ahol néha nem számít a játékosok lojalitása.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/55920/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA,San Antonio Spurs,Toronto Raptors
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?