Blogolj!

Az előszezon királya felpofozta a bajnokot

Dorogi László

Bevallom őszintén, nagy önuralom kellett ahhoz, hogy ezt a címet röhögés nélkül leírjam. Beszéljenek helyettem inkább a számok: Cleveland Browns - öt, Philadelphia Eagles - NULLA.

Fotó: AP

Arról már sokan, sok helyen polemizáltak, hogy mennyire vehető komolyan az NFL-ben az előszezon, mennyire alapozhatjuk véleményünket egy csapat megítélését illetően az itt elért eredményekre és a mutatott játékra, de szegény kicsi Cleveland Browns a bajnokság ezen szakaszában érzi igazán jól magát, ez a Barnák személyes játszótere, ahol ők lehetnek a kakasok a szemétdombon, így ne vegyük el tőlük a dicsőséget. 2017-ben mind a négy előszezonban lejátszott találkozójukat megnyerték, idén pedig két győzelemmel és egy vereséggel állnak, miközben az előző két alapszakaszban írd és mondd sikerült nekik összekaparniuk egy győzelmet a 31 zakó mellett.

Péntek hajnalban a regnáló bajnok Philadelphia Eagles-szel találkoztak az előszezon harmadik hetének nyitómeccsén. Ez az a hét a felkészülés végéhez közeledve, amikor a legtöbb játékidőt töltik a pályán a kezdőcsapatok tagjai, akár egy teljes félidőt is kaphatnak az igazi sztárok. Fente is a fogát alaposan a clevelandi védelem, mert attól nagyobb motiváció aligha kell bárkinek is, mint a bajnok szétcincálásának lehetősége, s ha áttekintjük a mérkőzés történéseit, aligha bizakodhatnak az Eagles szurkolók a címvédésben. És ezt még akkor is mondhatjuk, ha tudjuk, sörmeccsről volt szó. Lássuk röviden mi történt:


A Browns védelme miszlikbe aprította a nagydöntő MVP, Nick Foles vezette Sasokat, már az első félidőben két lekapott interceptionnél, egy kierőszakolt fumble-nél, egy sikeres negyedik kísérlet megállításnál és egy két pontot érő safety-nél tartottak. A még mindig lábadozó Carson Wentz helyetteseként funkcionáló Foles nem játszott éppen tragikusan, tizenhét passzkísérletéből tizenhárom is társat talált és haladtak is vele 127 yardot, csakhogy a két eladott labdája egyaránt banális hiba következtében született.

A Philadelphia kezdői az eddigi három előszezonmeccsen kereken nulla pontot rajzoltak fel a táblára - igen, tudom, nem játszottak sokat - így vakarhatja a fejét Doug Pederson edző, hogy élesítse be csapatát a két hét múlva esedékes Atlanta Falcons elleni szezonnyitóra. Ha nem tud váltani ugyanis az Eagles, akkor egyrészt csúnya pofonba szaladhatnak bele Matt Ryanék ellen, másrészt reszelhetnek az egész szezonnak, s nem hogy címvédés nem lesz, de még a csúfos kudarcot sem kerülik el.

Na persze, ne ájuljunk el a Browns támadógépezetétől se, mindössze egy mezőnygólt sikerült kipréselnie magából a clevelandi támadóknak, de hát ha öt ponttal meccset lehet nyerni, akkor minek is erőlködjenek ugye. Tyrod Taylor az irányító poszton több éves NFL-rutinjával most úgy fest, tényleg hasznára válhat a liga leggyengébb csapatának, rossz hír ugyanakkor, hogy kisebb csuklósérülést szenvedett az Eagles elleni találkozón, ám Hue Jackson vezetőedző egyértelműen kijelentette: Taylor lesz a kezdő QB-ja és nem a drafton elhozott Baker Mayfield.

És tudják mit mondott még Jackson? Hogy a Celeveland Browns az NFL történetének legnagyobb pálfordulását fogja bemutatni és most aztán odavernek az alapszakaszban. Néhány hét múlva kiderül, hogy harap-e az a kutya, amelyik ugat.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/57405/pics/lead_800x600.jpg
Cleveland Browns,NFL,Philadelphia Eagles
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?