Blogolj!

Kinyitották a pénzcsapokat az NFL-ben

Dorogi László

Már csak egy hetet kell várnunk az igazi, tétre menő NFL-mérkőzésekre, de az élet egy percre sem állt meg az elmúlt időszakban, a liga két sztárja is brutális szerződést kapott csapatától.

Fotó: USA Today

Néhány nap leforgása alatt a New York Giants és a Green Bay Packers is hozzávágott egy valag pénzt legjobb játékosához, Odell Beckham Jr. és Aaron Rodgers sem fog a következő években szűkölködni, na, nem mintha eddig kellett volna nekik.

Kezdjük utóbbival, ugyanis a Green Bay irányítója a liga valaha volt legjobban fizetett játékosává avanzsált új kontraktusával. Az eddigi csúcstartó Matt Ryan, az Atlanta Falcons irányítója volt évi 30 milliós fizetésével, ám a Green Bay most 33,5 millió dollárt fizet majd évente legjobbjának. Rodgers négy évre, 134 millió dollárért hosszabbította meg szerződését a 2011-es bajnokkal.

Az irányítónak még két évig élt volna előző kontraktusa, ha ezt is kitölti összesen 174,8 millió dollárt tehet zsebre, így éves szinten 29,1 millió üti a markát. A szerződés alapján Rodgers 103 millió dollárt kap garantáltan meg a 134 millióból, ebből 80 milliót 2019 márciusáig vehet kézhez.

Aaron Rodgerst 2005-ben draftolta a Green Bay Packers Brett Favre cseréjének, a következő három évben ő volt a csapat második számú irányítója. Favre 2008 márciusában jelentette be - először - visszavonulását, ekkor lépett elő Rodgers a gárda első számú irányítójává. Első kezdő évében 4038 yardot passzolt, 28 touchdown-passzt osztott ki és mindössze 13 interceptiont dobott.

2011-ben a Green Bay az NFL ötödik csapataként 15 győzelemmel és 1 vereséggel zárta az alapszakaszt, Rodgers pedig 4643 passzolt yarddal, 45 TD-vel és 6 interceptionnel fejezte be az idényt és számos ligarekordot megdöntött ebben az évben, nem is lehetett kérdés, hogy megkapja az alapszakasz legértékesebb játékosának járó elismerést. A csapat végül a bajnoki címet is elhódította a Pittsburgh Steelers elleni Super Bowlban - Rodgerst a döntő MVP-jének választották.

Fotó: nfl.com

Odell Beckham Jr. régóta ácsingózott egy gigaszerződését a New York Giantsnél, ezt pedig most meg is kapta a szebb napokat is látott franchise-tól. Az új kontraktus értelmében a következő öt évben 90 millió dollárt keres majd a sztárelkapó, amelyből 65 millió dollárt garantáltan kézhez kap.

Odell Beckham Jr. eddigi, négy éves pályafutása során 47 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben, ezalatt 313 elkapást, 4424 yardot és 38 touchdownt termelt, háromszor választották be a Pro Bowlra.

Az utóbbi időszakban leginkább hisztijei miatt és a mémmé vált rúgóhálós lánykérésével került a figyelem középpontjába, kérdés mire megy majd az előttünk álló szezonban a kiöregedő és csúcsformáját régen maga mögött hagyó Eli Manninggel.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/57694/pics/lead_800x600.jpg
Green Bay Packers,New York Giants,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?