Blogolj!

Annyira rossz a Buffalo Bills, hogy arra szavak sincsenek

Dorogi László

Illetve vannak, Vontae Davis például az NFL-csapat idei második meccsének félidejében köszönte meg a lehetőséget és hagyott ott csapot-papot.

Fotó: NBC

Kár ragozni, hogy egy NFL-es játékhét alatt mennyi minden történik, szinte hétről hétre új rekordok és hősök születnek és ez nem csak a szó pozitív de sajnos negatív értelmében is igaz. Látott-e már például ezelőtt bárki is olyat, hogy annyira trágya legyen egy csapat, hogy az egyik játékosa másfél meccs után inkább a visszavonulás mellett döntsön, semmint hogy tovább keresse a dollármilliókat?

A Buffalo Billsnél már láttak. A kétszeres Pro Bowler Vontae Davist nyáron kaparintotta meg a Buffalo, s bár a cornerback már túl van csúcsformáján, így is ő volt talán az egyetlen valamire való, értékelhető igazolása a csapatnak, miközben fontos láncszemeket engedtek el. Tavaly emlékezetes módon az utolsó utáni pillanatban jutottak be a rájátszásba - köszönhetően a Cincinnati Bengalsnak, akik kigolyózták előlük a Baltimore Ravenst - erre a szezonra viszont valami rettenetesen kisiklott a franchise-nál.

Az NFL alapszakasz első fordulójában 47-3-ra páholta el őket a Baltimore, vasárnap pedig a Los Angeles Chargers is kiosztott nekik egy méretes csicskítót, már az első félidőben 28-6-ra vezettek a kaliforniaiak. Ekkor lett elege az egészből Davisnek, aki nemes egyszerűséggel a nagyszünetben közölte Sean McDermott vezetőedzővel, hogy ő ezt a baromságot nem csinálja tovább és inkább szögre akasztja sisakját. A zuhanyhíradó szerint csak ennyit lökött oda a mesternek:

"Ennyi volt, leléptem."

A védő nem sokkal később hivatalos közleményben is megerősítette a dolgot, amelyben leírta, nem így képzelte el visszavonulását a ligából, de az elmúlt tíz évben csak az lebegett a szeme előtt hétről hétre, hogy készen álljon a játékra. A Chargers elleni mérkőzésen azonban a valóság keményen csapta arcon és rájött, hogy nem képes tovább azon a szinten teljesíteni, ahogy azt elvárná saját magától.

Aha. Ez már csak a dolog kozmetikázása. A büdös nagy igazság viszont az, hogy annyira, de annyira rossz ez a Buffalo Bills, hogy arra szavak sincsenek. Azért arra kíváncsi lennék, hogy így hagyott volna-e fel profi pályafutásával, ha nem a Billsben kell kóklerkednie idén...

Címkék: Buffalo Bills, NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/58588/pics/lead_800x600.png
Buffalo Bills,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?