Blogolj!

Bucira verhetik a UFC fenegyerekét az évezred meccsén

Dorogi László

A fogadóirodák kis túlzással egy kanyi vasat sem adnak Conor McGregor győzelmére Khabib Nurmagomedov ellen. A UFC fenegyereke közel két év után tér vissza az oktagonba, de csúnya véget is érhet a comeback.

Fotó: USA Today Sport

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt semmi másról nem szóltak a boxvilág hírei, csak Conor McGregor és Floyd Mayweather ütközetéről. Természetesen az ír fenegyereknek esélye sem volt az ökölvívás egyik legnagyobb jelenkori egyéniségét megvernie saját terepén, ráadásul sikerült egy igazán pocsék boxmeccset összehozniuk. McGregor mindenesetre zsebre vágott százmillió dollárt, most viszont visszatérne oda, ahol egykoron ő volt a legjobb.

Az ír az elmúlt időszakban csak balhéival tudott a UFC-hírek középpontjába kerülni, többek között azzal, hogy megtámadta Khabib Nurmagomedovék buszát és kordonokat hajigált a jármű felé, miután a UFC bejelentette, megfosztják könnyűsúlyú bajnoki övétől, mert nem igazán erőlteti a visszatérést. A bajnoki cím éppen Nurmagomedovnál landolt, ettől pattant el McGregor agya.

Őszintén szólva nem is lenne méltó McGregor nevéhez, ha nem a jelenlegi legjobb ellen térne vissza az oktagonba. Nurmagomedov legutóbbi 26 küzdelmét megnyerte, ami a legjobb sorozat az MMA történelmében, stílusa pedig térdre kényszerítene bárkit, sőt, teljes ellentéte McGregorénak. Amíg az ír az álló harcban érzi igazán elemében magát, addig a 30 éves orosz a földharc koronázott királya.

A két egyéniség a UFC 229. gáláján csap össze Las Vegasban magyar idő szerint vasárnap hajnali négykor, s már meg is tartották az ilyenkor szokásos meccs előtti sajtótájékoztatót, ami ugyanúgy a show része, mint a harc. McGregor nem kevesebbet ígért be, mint hogy az első menetben kiüti dagesztáni riválisát, ugyanakkor könnyen csúnya véget is érhet a várva várt ütközet. A fogadóirodák mindenesetre nem sok esélyt jósolnak McGregornak...

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/60596/pics/lead_800x600.jpg
Khabib Nurmagomedov,MMA,UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?