Blogolj!

LeBron James Los Angelesben kocog tovább a halhatatlanság felé

Dorogi László

Az immáron a Lakersben pattogtató Király újabb mérföldkőhöz érkezett csütörtök hajnalban: megelőzte Wilt Chamberlaint az NBA örökös pontlistájának ötödik helyén.

Fotó: Getty Images

Az már régóta nem lehet kérdés, hogy LeBron James a kosárlabda Hírességek Csarnokába fog kerülni pályafutása befejezését követően, s ott is az egyik kiemelt helyre fogják pakolni óriási életművét. Gyakorlatilag nem telik el úgy NBA-szezon, hogy ne döntene meg valamilyen elképesztő rekordot, s nem volt ez másképpen a Lakers Portland Trail Blazers elleni alapszakasz mérkőzésén sem.

James második félidei 28 pontjával összesen 44 egységgel segítette győzelemhez csapatát, ezzel pedig megelőzte a legendás Wilt Chamberlaint az örökös pontlista ötödik helyén. Kitalálják hol pattogtatott Chamberlain? Hát persze, hogy a Lakersben! LeBron most 31 425 pontnál tart NBA-pályafutása során, az örökös rangsort Kareem Abdul-Jabbar vezeti 38 387 egységgel. James most a negyedik helyen álló Michael Jordan csúcsát célozhatja meg, a Chicago Bulls legendája 32 292 ponttal fejezte be karrierjét, s ha James hasonló ütemben termel, mint eddig, akkor már ebben a szezonban megelőzheti őt. Aztán pedig célba vehet egy újabb Lakers-ikont, egy bizonyos Kobe Bryantet.

Jamesnek egyébként ez volt az első 40 pont feletti meccse a Lakers színeiben, Kobe Bryant 60 pontos búcsúmeccse óta nem szerzett senki ennyit a kaliforniai aranysárga-lilák színeiben.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/63971/pics/lead_800x600.jpg
LeBron James,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?