Blogolj!

A kenyai válogatottal edzett Crosby és MacKinnon


Felkerült az internetre az a megható dokumentumfilm amely a kenyai jégkorong-válogatott Kanadába utazását mutatja be. Kelet-Afrika egyetlen hokicsapatának edzésén meglepetésként az NHL két szupersztárja is részt vett.

Fotó: NHL.com

Kelet-Afrika finoman szólva sem tartozik azok közé a térségek közé ahol hemzsegnének a jégkorong csapatok, vagy ahonnét akár egyetlen nagynevű hokijátékos is kikerülne. Kenyában azonban mégis elképesztő népszerűségnek örvend a sportág, ezért 2005-ben mikor Nairobiban átadták a helyi jégcsarnokot néhány fiatalember megalapította a kenyai válogatottat. 

A kenyai csapat nem igazán tud ki ellen pályára lépni a távolság és a jégkorongot illető elszigeteltség miatt de hetente többször is edzésbe lendül. A történetükre felfigyelt a Tim Hortons kávézó lánc (melyet a legendás hokijátékos a négyszeres Stanley-kupagyőztes Tim Horton alapított) és fizetett egy utat Kanadába a kenyai nemzeti csapatnak. 

A kenyai játékosok profi körülmények között készülhettek és több felkészülési mérkőzést is vívhattak a sportág fellegvárában. Az igazi meglepetés azonban nem ez volt a játékosoknak, hanem az, hogy Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) és Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche) személyében két szupersztár is beállt közéjük játszani. 

A teljes film nemrég került fel Youtube.com-ra, érdemes megnézni:

Címkék: jégkorong
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/64049/pics/lead_800x600.png
jégkorong
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?