Blogolj!

Az NBA istenei a fejükre estek

Dorogi László

Nagy baj az agybaj - mondogatta állandóan középiskolai matektanárom. Az NBA a világ legjobb és legnépszerűbb kosárlabda-bajnoksága, s mint ilyen, főszereplői is gyakran kerülnek a média, a közbeszéd célkeresztjébe. És bizony néhanapján orbitális marhaságokat mondanak ki a szájukkal.

Most éppen a Golden State Warriors háromszoros bajnoka, a liga egyik legjobb játékosa, Steph Curry fejtette ki, hogy ő bizony nem hisz a Holdra szállás valódiságában, azok közé az emberek közé tartozik, akik szentül hiszik, Neil Armstrongék akcióját csak megrendezték és emberi lény még soha nem járt a Holdon. Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy az Első ember című film rendezője - ez a mozi szól ugye pontosan erről a sztoriról - Damien Chazelle elmondta, vért szart izzadt azért, hogy a Holdra szállás két perces jelenetét újraforgassa, ezért teljesen elképzelhetetlennek tartja filmesként, hogy 1969-ben, az akkori technikával működött volna az ilyen szintű átverés.

Nem Curry az egyetlen NBA-sztár, aki marhaságot nyilatkozott, korábban a Boston Celtics csillaga, Kyrie Irving - aki ugye szintén NBA-bajnok - fejtette ki, hogy az ő nézetei szerint a Föld lapos, a dinoszauruszok pedig soha nem is léteztek. Aztán persze a történetet elütötte azzal, hogy csak viccelt, de ki hisz már neki ezek után?

Jordan Clarkson fejét is megsüthette a nap, a Cleveland Cavaliers játékosa Irvinggel ellentétben hisz a dinók egykori létezésében, ám meglátása szerint azokat náluk háromszor nagyobb emberek tartották háziállatként. Clevelandben egyébként jó cuccot tolhatnak a srácok, mert Clarkson csapattársa, Larry Nance junior például szentül vallja, sellők léteznek, élnek és virulnak. Hát ezek biztos a fejükre estek.

Címkék: NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/66154/pics/lead_800x600.jpg
NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?