Blogolj!

NFL-csapatot kaphat kölcsönbe London

Dorogi László

Az Oakland Raiders a következő idénytől Las Vegasba költözik, ahol azonban még nem készült el a csapat stadionja és ebben az évben nem is fog. Átmeneti megoldást keresnek a Raidersnél, akár Európában is találhatnak albérletet.

Fotó: Oakland Raider NFL UK Football Fans

Pocsék idényt tudhat maga mögött az Oakland Raiders. A legendás szurkolótáboráról híres NFL-csapatnál a szezon előtt érthetetlen módon tíz évre szóló szerződést toltak az elmúlt években csak televíziós szakértőként dolgozó Jon Gruden orra elé, aki hülye lett volna nem aláírni, mivel gyakorlatilag teljesen szabad kezet kapott ahhoz, hogy azzá formálja a csapatot, amivé szeretné. Abba most ne menjünk bele, mit álmodott meg és mi lett belőle, ő meg egyébként is szereti a hosszútávú terveit hangoztatni, mindenesetre megvált a gárda két legjobbjától, a most már Chicagóban ihletett formában futballozó Khalil Macktől és a Dallasban régi önmagára találó Amari Cooper elkapótól. Igen, ők mindketten ott lesznek a rájátszásban aktuális csapatukkal, az Oakland - pardon Las Vegas - pedig várhatja a tavaszi draftot, ahol majd az előkelő negyedik helyen választhatnak az első körben először a 4-12-es mérlegnek köszönhetően.

Oaklandben finoman fogalmazva sem fenékig tejfel major ligás csapatot üzemeltetni, nemcsak a Raiders, hanem az NBA címvédője, a Golden State Warriors is költözik a városból - ők éppen a szomszédos San Fransiscóba - ráadásul az NFL-csapat vezetőinek a viszonya alaposan meg is romlott a városvezetéssel, akik most éppen a költözés miatt perlik őket. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Raiders eddigi otthonául szolgáló Coliseum hihetetlenül leharcolt állapotban van, ráadásul a szerződése is lejárt a stadion bérléséről a csapatnak, amit szinte lehetetlen meghosszabbítani még egy évvel. A liga legjobb szurkolótáborát megfosztják csapatától.

Pedig stadiont kell találnia a Raidersnek a következő szezonra, ugyanis a Las Vegas-i biztos nem fog elkészülni 2020 előtt. Korábban felmerült a lehetősége annak, hogy bérbe veszik a San Fransisco 49ers egykori, a San Fransisco Giants baseballcsapatának jelenlegi arénáját, és felmerült az is, hogy a Chargers korábbi, San Diego-i otthonát veszik kölcsön, de nem elképzelhetetlen az sem, hogy egy évre teljes egészében Londonba költözteti "hazai" mérkőzéseit a csapat.

Londonban egyébként is egyre több mérkőzést hoznak át a tengerentúlról, most már évi 3-4 mérkőzést tekinthet meg az európai közönség élőben, így a Raiders ideiglenes londoni költözése a liga marketingjének sem tenne rosszat, ráadásul a liga prominensei meg is nézhetnék, mit tud produkálni egy európai NFL-csapat nézettség és szurkolói bázis tekintetében. Az új, átmeneti otthon egyébként a Tottenham Stadium lenne, amelyet már rég át kellett volna adni, de ha minden igaz, most már tényleg elkészült. A stadion építésének költségeibe az NFL is beszállt, így a füves pálya alatt egy teljes méretű műfüves amerikaifutball-pálya is ott lapul, szóval ebből a szempontból tökéletes helyszín lenne NFL-meccsek számára a létesítmény.

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/67057/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?