Blogolj!

Pezsgőfürdőbe torkollott a fiatal tréner debütálása

Dorogi László

A Minnesota Timberwolves frissen kinevezett vezetőedzője győzelemmel debütált a csapat kispadján, amivel 1978 óta ő lett a legfiatalabb tréner, akinek ez összejött.

Fotó: AP

Az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves vasárnap rúgta ki Tom Thibodeau vezetőedzőt - aki egyben a franchise szakmai igazgatója is volt -, miután a gárda bőven a várakozásokon alul indította a szezont. Az alapszakasz felénél a Wolves 20 győzelemmel és 21 vereséggel a nyugati konferencia 11. helyén szerénykedik, de ami ettől sokkal égetőbb probléma, hogy Thibodeauval nem tudott fejlődni az egyébként nem fakezű játékosokból álló társaság.

A konok ex-Bulls tréner már akkor kiverte a biztosítékot a minnesotai szurkolóknál, amikor elcserélte a csapat legjobbjának tartott Jimmy Butlert, akiért korábban nem keveset áldoztak a Bulls javára, ráadásul folyamatosan úgy tűnt, mintha régi csapatának építőkockáit szeretné újra egymásra pakolni a Timberwolvesnál, pedig az a történet már akkor sem működött valami jól.

A korábban védekező gurugént számon tartott Thibodeau csapata ráadásul pocsékul védekezett, mennie kellett. A vezetőség ideiglenesen a 32 éves Ryan Saunderst nevezte ki, aki nagyon sok szállal kötődik a franchisehoz, édesapja, a 2015-ben elhunyt Flip Saunders 1995 és 2005, majd a 2014/2015-ös idényben is irányította a gárdát.

A vezetőedzői debütálás fantasztikusan sikerült Saundersnek - akinél egyébként négy idősebb játékosa is van a Minnesotának - a csapat a nyugati harmadik Oklahoma City Thundert győzte le 119-117-re, Andrew Wiggins 40 pontot szórt például, ezzel pedig Saunders lett a legfiatalabb edző Dave Cowen 1978-as bemutatkozása óta, aki győzelemmel debütált - akkor Cowen 30 éves volt.


Játékosai alaposan meg is adták a módját a mester köszöntésének, valódi hősként ünnepelték - és vélhetően nem csak a győzelmet, hanem azt is, hogy megszabadultak a Thibodeau-rezsimtől.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/67353/pics/lead_800x600.jpg
Minnesota Timberwolves,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?