Blogolj!

New Orleansban vad módját választották a motivációnak

Dorogi László

Ezúttal is, tehetjük hozzá gyorsan, ugyanis a Saints szakmai stábjának nem kell a szomszédba menni egy kis "extra motivációs löketért".

Fotó: NOLA.com

Az NFL rajongók közül vélhetően soha nem bocsájtanak meg Sean Paytonnak, a New Orleans Saints vezetőedzőjének és Gregg Williamsnek, aki akkor a gárda védelmi koordinátora volt. Hogy miért? A Saints szakmai stábja 2009 és 2011 között valóságos vérdíjat tűzött ki az ellenfelek támadóinak fejére, a fejpénzt pedig azok a védőjátékosok kapták, aki kegyetlenül földbe döngölték a rivális játékosait.

A piszkos stratégia végülis bevált, 2009-ben a New Orleans Saints fennállása során először megnyerte a Super Bowlt, ám a botrány nem maradt következmények nélkül: Sean Paytont a komplett 2012-es szezonra eltiltotta, míg Gregg Williams határozatlan idejű eltiltást kapott, ezen túl a Saintsnek is be kellett fizetnie egy súlyos, 500 ezer dolláros csekket, továbbá elveszítették a 2012-es és 2013-as második körös draft céduláikat.

Payton aztán megtarthatta állását és egy-két halovány szezont követően ismét bombaerős csapatot rakott össze New Orleansban. Tavaly csak egy csodának köszönhetően buktak el a főcsoportdöntő kapujában (hello Minnesota Miracle), idén pedig egyenesen a legjobb alapszakaszt futva első kiemeltként várhatják a rájátszást. Nem véletlen, hogy több fogadóiroda is a Szenteket (milyen ironikus) tartja a legnagyobb favoritnak a végső győzelemre, a jó öreg Sean pedig elő is vette egyedi motivációs eszköztárát, hogy jól bepörgesse fiait a címvédő Philadelphia Eagles elleni meccs előtt.

Payton négy tagbaszakadt biztonsági őr kíséretében ugyanis becsoszogott a Saints öltözőjébe a Lombardi-trófeával a hóna alatt és csekély 225 ezer dollárnyi készpénzzel. Ennyi bónuszt kapnak a játékosok, ha megnyerik a Super Bowlt. Letette a kupát egy asztalra, mellécsapta a pénzt, majd a következőket mondta:

"Akarjátok ezeket? Akkor nyerjetek meg három kibaszott meccset!"

Az öltöző természetesen felrobbant, elszabadult a tesztoszteroncunami. Hát kell ennél motiválóbb, cukimukibb edző?

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/67384/pics/lead_800x600.jpg
New Orleans Saints,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?