Blogolj!

Tovább tart-e a philadelphiai és a dallasi álom?

Dorogi László

Szinte hihetetlen, de már csak hét mérkőzés maradt hátra az NFL 2018-as szezonjából. A helyzet egyre csak fokozódik, a wild card körben elhullottak a továbbjutásra nem érdemes csapatok, a főcsoportok elődöntőiben már tényleg csak a legjobb nyolcas kap lehetőséget. Lássuk mire számíthatunk a Nemzeti Főcsoport mérkőzésein!

Fotó: USA Today

NFC, főcsoport-elődöntő

Los Angeles Rams (2.)-Dallas Cowboys (4.)
Január 13., vasárnap, 2.15

A Dallas Cowboys szurkolóin kívül talán nem sokan hittek abban, hogy a csapat ilyen magasságokba jut a szezonban, de valami összeállt Dallasban és szép csendben egészen a főcsoport-elődöntőig meneteltek. A texasi csapat az előző körben elsősorban a futójátékos Ezekiel Elliott kiváló teljesítményének (26 labdahordásból 137 yard és 1 touchdown) köszönhetően - na, meg a Seattle töketlenkedésének - búcsúztatta a Seahawksot, s a futóra ezúttal is kulcsszerep várhat.

Ha nem ismernénk a Los Angeles Rams támadósorát, akár azt is mondhatnánk, hogy valódi futópárbajra van kilátás Kaliforniában szombat éjjel, de azért tudjuk, hogy a Ramsnek nem Todd Gurley az egyetlen fegyvere, ugyanakkor az alapszakasz második felében visszaesett a Rams támadósorának teljesítménye, így bár ők az esélyesebbek, a Dallasnak van miben bíznia.

A csapatok legutóbb 2017-ben találkoztak, akkor a Rams 35-30-ra tudott nyerni és most sem lenne meglepő egy ilyen pontgazdag találkozó, persze a dallasi védelemnek azért ehhez lesz egy-két szava. Az újonc Leighton Vander Esch és a másodéves Jaylon Smith ugyanis a liga legjobb linebacker párosa, s hogy ne menjünk messzebb, olyan hatalmas támadópotenciállal rendelkező együttest is sikerült limitálniuk az alapszakaszban, mint a New Orleans Saints.

Annyi bizonyos, mindkét csapat irányítóján nagy lesz a teher, ugyanis mind Jared Goff, mind Dak Prescott képes nagyon jól és nagyon rosszul is játszani, bár a Dallas irányítója egészen stabil teljesítménnyel rukkolt elő a Seattle elleni wild card mérkőzésen, amivel meg is szerezte pályafutása első rájátszás-győzelmét és pontosan ugyanezt várják Gofftól is a Rams oldalán. A védelmek mindkét oldalon nagy nyomást helyeznek majd várhatóan az ellenfél támadóira, ezért a támadóegységek teljesítménye lehet a mérleg nyelve.

Átkot kell törnie a Kansas Citynek és Philip Riversnek is

Szinte hihetetlen, de már csak hét mérkőzés maradt hátra az NFL 2018-as szezonjából. A helyzet egyre csak fokozódik, a wild card körben elhullottak a továbbjutásra nem érdemes csapatok, a főcsoportok elődöntőiben már tényleg csak a legjobb nyolcas kap lehetőséget. Lássuk mire számíthatunk az Amerikai Főcsoport mérkőzésein!

New Orleans Saints (1.)-Philadelphia Eagles (6.)
Január 13., vasárnap, 22.40

A címvédő Philadelphia Eagles azt követően, hogy az alapszakasz zárófordulójában harcolta ki playoff-szereplését, az első fordulóban a liga legerősebb védelmével rendelkező Chicago Bears otthonában diadalmaskodott, most viszont talán még ennél is nehezebb dolga lesz, ugyanis az első helyen kiemelt New Orleans Saintshez látogat. A két csapat már találkozott egymással ebben az idényben, november 18-án a Mercedes-Benz Superdome-ban kiütéses, 48-7-es győzelmet aratott a New Orleans - ez minden idők legnagyobb veresége, amit címvédő csapat elszenvedett az NFL-ben.

Az Eagles ugyanakkor ezt követően kezdett nagy menetelésébe, az alapszakasz utolsó hat meccséből ötöt megnyert. A találkozó érdekessége, hogy a két csapat irányítója ugyanabban a gimnáziumi csapatban játszott, s Drew Brees, illetve Nick Foles is kiérdemelte a Super Bowl legjobbjának (MVP) járó elismerést. Utóbbi játékos - akárcsak egy évvel ezelőtt - a cserepadról beszállva, Carson Wentz sérülését követően vette át a csapat irányítását és a Philadelphia szurkolói már arról álmodoznak, hogy ismét a döntőig vezényli csapatát.

A Saints az alapszakasz legjobbjaként hazai pályán játszhat - nem csak most, hanem egy esetleges továbbjutás esetén is - ez pedig igazán jó ómen a Szentek számára, legutóbbi hat hazai pályán lejátszott rájátszás-mérkőzését ugyanis egytől egyig megnyerte a csapat. Ha még egy picit visszakanyarodunk az alapszakaszban lejátszott mérkőzésükre, az MVP-formában passzolgató Drew Brees 363 yarddal és négy touchdownnal sokkolta akkor az Eagles védelmét, és az Eagles Bears elleni védekezését látva nem valószínű, hogy sokkal jobban limitálni tudják a Saints támadósorát.

Persze azt már megtanulhattuk, hogy nagy butaság leírni Nick Folest az év ezen időszakában, az Eagles beugró QB-ja, a december-január-február időszakban tíz mérkőzéséből kilencet is megnyert, s bár voltak hibái a Chicago ellen, a Saints védelmének van miért izgulnia.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/67436/pics/lead_800x600.jpg
Dallas Cowboys,Los Angeles Rams,New Orleans Saints,NFL,Philadelphia Eagles,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?