Blogolj!

Véget ért az Eagles-mágia

Dorogi László

Vasárnap este eldőlt, hogy nem lesz címvédés az NFL-ben, a Philadelphia Eagles 14 pontos előnyről mondta be az unalmast.

Fotó: PennLive.com

Egy héttel ezelőtt még arról írtunk, hogy tovább tart a Philadelphia Eagles és Nick Foles mágiája - tudják, ő az a csereirányító, aki tavaly az alapszakasz végén beugorva hozzásegítette a franchise-t első bajnoki címéhez - de a varázslat csak egy hétig tartott ki, ugyanis a főcsoport-elődöntőben már könnyűnek találtatott a címvédő a New Orleans Saints otthonában. Pedig nem úgy indult ez a meccs, hogy így lesz, az első negyedet 14-0-ra nyerte a Philadelphia, hogy aztán a következő három játékrészben egy pontot se pakoljon fel a táblára.

Az összecsapás negatív hőse mégsem Nick Foles lett, hanem az az Alshon Jeffrey, akinek a kezéből pattanhatott volna ki az Eagles-mágia újabb szikrája, de helyette csak a mindent eldöntő passz pottyant ki onnan. Ha igazságosak akarunk lenni, a sors így szolgáltatott igazságot Codey Parkeynak, a Chicago Bears rúgójának, aki egészen elképesztő körülmények között hagyta ki egy hete a mindent eldöntő mezőnygólt a Sasok ellen, bár aligha vigasztalódhatnak Chicagóban a Philadelphia kiesésével.

A másik három főcsoport-elődöntő jóval simábban alakult a vártnál és ezúttal is beigazolódott az elmúlt évek tendenciája, a négy, papíron legerősebb - értsd a legjobb kiemeléssel rájátszásba jutó és a wild card körben nem futballozó - csapat lépett a Super Bowl kapujába. A Kansas City Chiefs az Indianapolis Coltsot, a New England Patriots pedig a Los Angeles Chargerst páholta el, utóbbiak ráadásul zsinórban tizedik alkalommal készülhetnek főcsoport-döntőre.

A főcsoport-döntőkről írunk még részletesen, annyit azonban már most le lehet szögezni, hogy nagyon jó kis csörték várnak ránk - mondjuk ezt gondoltuk az előző hétvége előtt is... - s az is körvonalazódni látszik, hogy két irányítógeneráció küzdelme lesz a vasárnapi. Azt pedig már csak bónuszként tesszük hozzá, hogy Saints-Rams és Chiefs-Patriots mérkőzést is rendeztek az alapszakaszban. Hogy mi történt ezeken a meccseken? Saints-Rams: 80 pont, 970 yard, csak 3 punt, Chiefs-Patriots: 83 pont, 946 yard, csak 1 punt.

Címkék: NFL, rájátszás
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/67618/pics/lead_800x600.jpg
NFL,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?