Blogolj!

Kellemetlen, de az amerikaiakat sem érdekli a Pro Bowl

Ragnar Volarus

Szakadó eső, kevés néző, kevés pont, sok labdaejtés. Röviden ez jellemezte az Orlandóban rendezett idei NFL Pro Bowl meccset.

Jamal Charles lett a védő MVP - Fotó: nfl.com

Ha valamin változtatnia kell a világ egyik legjobban szervezett ligájának, az mindenképpen ez a hétvége. Évről-évre a világ egyik legnézettebb sporteseménye a Super Bowl, míg a Pro Bowl-on – ami az amerikai futball all-star hétvégéje – egy stadiont sem tudnak megtölteni a gálamérkőzéssel. Többen nézték az ügyességi versenyeket (és a főcsoportok közti kidobóst), mint a csúcspontnak szánt NFC-AFC derbit.

Az idei meccs pedig ismét nem bizonyította be, hogy szükség van erre. Nincsenek kemény ütközések, a sok csapatból verbuvált támadósorok nincsenek összeszokva, így a látványos játékok is hiányoztak. Ezzel pedig éppen a játék sava-borsa vész el. Az idei év felfedezettje Patrick Mahomes ugyan megpróbálkozott egy no-looking passzal, de a Steelers elkapója Juju Smith-Schuster elejtette azt.

És ha már elejtett labdák. Na ebből rekordot döntöttek a játékosok, bár mentségükre legyen szólva, végig szakadó esőben kellett játszaniuk, ami nem könnyítette meg a dolgukat. Éppen emiatt túl sok pontot sem szereztek az együttesek, még majdnem megesett az a csúfság is, hogy az egyik főcsoport csapata szerzett pont nélkül marad, amire eddig nem volt példa a Pro Bowl történelmében. Kevesebb mint tíz perc volt hátra, és bizony egy csúnya nulla virított az NFC csapata mellett, de ekkor a dallasi Dak Prescott az Atlanta Falcons tight endjének, Austin Hoopernek kezei közé varázsolta a labdát.

Persze az látszott, hogy jó hangulatban telt el a meccs, a játékosok mosolyogtak, az edzők kacarásztak, de elég fura Sas-kabarét csinálni az amerikaiak szerint legprofibb liga sztárparádéján. Amit néhány éve még a Super Bowlt követően rendeztek, de egyre kevésbé volt népszerű a rendezvény, így kitalálták, hogy a nagydöntő előtti hétvégére teszik. Csakhogy ez azzal jár, hogy a két döntős csapatból soha nincs játékos a Pro Bowlon, elvégre el kell kerülni a minimális esélyét is a sérüléseknek. Tehát papíron a két legjobb klub nem ad játékost az All-Star csapatba. Nonszensz. 

A vége amúgy - ha valakit egyáltalán érdekel - 26-7 lett az AFC javára, a legjobb védőjátékos a Jetsből Jamal Adams, a legjobb támadó a Kansas irányítója Patrick Mahomes lett.

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/68175/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?