Blogolj!

Döntött a bíróság, jöhet az 53. Super Bowl

Dorogi László

Hiába indítottak pert meccset befolyásoló játékvezetői tévedés miatt a New Orleans Saints bérletes szurkolói, az amerikai szövetségi bíróság csütörtökön elutasította a mérkőzés újrajátszására vonatkozó kérelmet.

Fotó: Nation's Journal

Hatalmas port kavart az NFL-ben a New Orleans Saints-Los Angeles Rams főcsoport-döntő két hete vasárnap, történt ugyanis, hogy a Saintsnek 13-0-s előnyről sikerült kikapnia, ám ebben vastagon benne volt a játékvezetők keze is. Az Nemzeti Főcsoport döntőjében két perccel a mérkőzés vége előtt döntetlennél támadhatott a hazai Saints a győzelemért, amikor a Rams célterületétől nem sokkal a Los Angeles védője, Nickell Robey-Coleman szabálytalanul ütötte el a New Orleans elkapóját, Tommylee Lewist.

NFL: a Ramst a játékvezetők, a Patriotsot a rutin vezette a Super Bowlba

Őrületes hangzavar fogadta a Los Angeles Rams csapatát a Mercedes-Benz Superdome-ban, s hogy ezért vagy sem, de a vendégek meglehetősen megilletődötten kezdték a New Orleans Saints elleni NFC konferencia-döntőt. A hazaiak első támadó-sorozatát mindenesetre sikerült a Kosok védelmének megállítania mezőnygól-távolságon belül, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem csupán rajtuk múlt, Dan Arnold szinte már elkapta Drew Brees első TD-passzát, ám a dinszóbőr végül valahogy mégis kicsúszott a kezei közül.

Ha mindez nem lenne elegendő, a védő ráadásul a sisakjával csattant neki az ellenfél sisakjának, ami szintén szabálytalan, de különös módon a játékvezetők egyik teljesen egyértelmű kihágásra sem dobták be a büntetést jelző sárga zászlót. A héten Roger Goodell, az NFL mindenható ura is elismerte, hogy a zebráknak bizony jelezniük kellett volna a szabálytalanságot, amivel a New Orleans nagyjából meg is nyerte volna a mérkőzést egy mezőnygóllal, hiszen lepörgethette volna a játékidő fennmaradó részét.

A Saintsnek viszont így azonnal mezőnygólt kellett rúgnia, amit Will Lutz el is helyezett a póznák között, ám a Ramsnek még volt ideje egyenlíteni a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban a találkozót is megnyerték egy újabb hárompontossal és készülhetnek a New England Patriots elleni Super Bowlra.

A Saints bérletes szurkolói természetesen nem tudták megemészteni a kapitális tévedést, ezért pert indítottak a louisianai állami bíróságon, ahol azt szerették volna elérni, hogy játsszák újra az NFC döntőjét. Ezt követően az NFL a szövetségi bíróság elé vitte az ügyet, amely végül úgy döntött, hogy a mérkőzés közben a játékvezetők feladata lett volna felülbírálni téves ítéletüket, utólag viszont az NFL kommisszáriusának, Roger Goodellnek erre nincs lehetősége.

A liga elég érdekesen kommentálta a döntést, mondván a bajnokság közel száz éves történetében még soha nem volt példa arra, hogy újrajátszanak egy mérkőzést, hiába volt ezen időszak alatt háboró, természeti katasztrófa, terrorista cselekmény vagy akár járvány. Persze, nem is volt az túlságosan valószínű, hogy Godell újrajátszatja a mérkőzést néhány nappal az 53. Super Bowl előtt, még akkor sem, ha erre az NFL szabálykönyve alapján meg lenne a lehetősége.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/68369/pics/lead_800x600.jpg
Los Angeles Rams,New Orleans Saints,NFL,Super Bowl
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?