Blogolj!

Megkönnyezte barátja távozását a Rangers élő legendája

Dorogi László

Kilenc év hosszú idő, amely elég ahhoz, hogy mély és szoros barátságok köttessenek, s pontosan ez történt Zuccarello és a New York Rangers élő legendája, Henrik Lundqvist között.

Fotó: Sports Illustrated

Magyar idő szerint hétfő este kilenc órakor zárult le a cserehatáridő az észak-amerikai profi hokiligában, s ahogy az általában lenni szokott, az utolsó napra maradtak az igazán nagyot szóló cserék. Azt már korábban az NBA trade deadline-jával kapcsolatban kifejtettem, hogy mennyire kegyetlen is az amerikai major sportok világa, könnyen megtörténhet veled, hogy egyik reggel még New Yorkban ébredsz, hogy aztán este már Dallasban hajtsd álomra a fejed.

Dübörög a kosaras húspiac

Mindig rácsodálkozom arra, hogy mennyire nem számítanak a játékosok az amerikai major ligákban. A csapatok adják, veszik, cserélik őket és teljesen le van kakkantva, hogy ők éppen mit szeretnének.

Ez történt a Rangers játékosával, Mats Zuccarellóval is, az apró termetű norvég csatárt a Dallas Starshoz cserélte csapata. Nem lenne ebben semmi különös, ha nem tudnánk, hogy Zuccarello kilenc évig erősítette a Parkőrök csapatát, még Stanley-kupa döntőt is játszott a gárdával, amit azonban elbuktak a Los Angeles Kings ellen. A rájátszásra pályázó texasiaknak nagy szükségük volt egy minőségi csatárra, hogy szélesítsék fegyverarzenáljukat és elérjék hőn áhított céljukat, ám pechjükre Zuccarello első dallasi meccsén úgy állt bele egy blokkba, hogy a felé süvítő korong eltörte a kezét, így három-négy hétre harcképtelenné vált.

Kilenc év hosszú idő, amely elég ahhoz, hogy mély és szoros barátságok köttessenek, s pontosan ez történt Zuccarello és a New York Rangers élő legendája, Henrik Lundqvist között. Nem véletlen, hogy a svédek olimpiai bajnoka nem igazán tudott szóhoz jutni, amikor a Zuccarello-traderől kérdezték az újságírók, szemmel láthatóan nagyon megviselte barátja távozása.

"Nehéz ügy. (Mats) egy jó barát. Bocsánat, de nem vagyok képes beszélni róla"

- mondta könnyei közepette a klasszis kapus.

A trade deadline nyertesének egyébként első blikkre az a Nashville Predators tűnik, amely az utolsó pillanatokban két igen jó kvalitásokkal rendelkező játékost is behúzott, megszerezték a Philadelphia húzóemberét, Wayne Simmondsot és a Minnesota Wild finn csillagát, Mikael Granlundot is. A Winnipeg Jets sem tétlenkedett, bár ők inkább keretük mélyítését tartották szem előtt, semmint, hogy nagy sztárokat szerezzenek meg, de azért elhozták Kevin Hayest New Yorkból, elhappolták Buffalóból Nathan Bealieu-t, megszerezték a bankot robbantó Columbustól Alex Broadhurst-t, Bogdan Kiselevichet Floridából, valamint Matt Hendrickset Minnesotából.

A cserehatáridő lejártával hivatalosan is az alapszakasz hajrájába fordultak az NHL-csapatok, hiszen már csak a bajnokság negyede van hátra. Ami az eőrviszonokat illeti, a keleti konferenciát hatalmas főlénnyel és immáron a száz pontos határt elérve a Tampa Bay Lightning vezeti, jelenleg nehéz lenne elképzelni, hogy ne a floridaiak jussanak döntőbe Keletről, az üldözők táborát a Boston Bruins, a Toronto Maple Leafs, a New York Islanders és a Washington Capitals erősíti.

Nyugaton jóval kigyenlítettebb a versenyfutás az alapszakasz elsőségért, a legjobb pozícióban most a Calgary Flames található, de közvetlenül a nyomukban liheg a San José Sharks és nem szabad leírni a Nashville Predators, Winnipeg Jets, St. Louis Blues triót sem.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/69433/pics/lead_800x600.jpg
Dallas Stars,jégkorong,New York Rangers,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?