Blogolj!

A szegény kicsi Cleveland Browns végleg ledobta magáról a lúzerkabátot

Dorogi László

Szenzációszámba menő cserét hajtott végre kedd éjjel a New York Giants és a Cleveland Browns, a kétezres évek lesajnált bohóccsapata többé nem béna kacsák gyülekezete.

Fotó: ClutchPoints

A Cleveland már a 2018-as szezonban is megvillantott ezt-azt a tehetségéből, Baker Mayfield személyében például hosszú évek, évtizedek szenvedését követően egyértelműen találtak egy fickót, aki a csapat arca, egyben franchise-irányítója lehet. Hogy jól is érezze magát Ohióban, játszópajtinak elhozták neki Miamiból Jarvis Landry sztárelkapót, az idei holtszezonban viszont nagyon komoly szintlépést jelölt ki magának a Browns, komolyan gondolják, hogy végleg levetik magukról a lúzerkabátot.

Just Cleveland Browns things

Nincs még egy franchise az NFL történetében, amelyik ilyen eszményi szintre emelte volna a balfaszság fogalmát. A Browns egészen sajátos logika mentén működik, nehéz megérteni, mit és miért tesznek. Szóval adott egy franchise, amelyet történetesen Barnáknak hívnak és rendszerint kavarják is azt a bizonyost, ami színben igencsak hajaz a megjelölt csapatnévre.

Kedd hajnalban ugyanis hajlandóak voltak odadobni a New York Giantsnek egy darab idei első körös és egy darab idei második körös draftcetlit, valamint Jabrill Peppers játékjogát Odell Beckham Juniorért cserébe. Akinek esetleg nem lenne ismerős OBJ neve - ha valaki csak futólag követi az NFL történéseit, akkor kizárt -, vagy netán csak a gurulós futballból ismert névrokon ugrana be, annak segítek, ezt tudja ez a fiú az NFL-ben:


A Giantsnek még akkor is fájhat OBJ elveszítése, ha kitűnő ellenértéket kaptak érte Clevelandből, a nyugdíjra készülő kétszeres Super Bowl-győztes és Super Bowl-MVP Eli Manning így aztán főhet a saját levében - vélhetően - utolsó aktív évében. Persze, azért nem kell bánkódniuk, így legfeljebb a tavalyi 1/2-es Saquon Barkley köré építik fel a jövő csapatát, amiben segítségükre lesz a két első körös választási jog a tavaszi drafton.

Clevelandben kap második esélyt a nőverő játékos

A Cleveland Browns hétfőn jelentette be, hogy szerződést kötött a Kansas Citytől szezon közben elküldött futóval, Kareem Hunttal. Huntot még decemberben rakta ki a Kansas City Chiefs, miután nyilvánosságra került egy videó arról, ahogy éppen egy nőt ütött-rúgott egy szállodában.

Ezzel együtt a Browns elképesztően jól járt, s nem csak azért mert Landry-t tehermentesítették Beckhammel, hanem azért is, mert OBJ személyében egy komplett brand költözött Clevelandbe. Ez a csere végleg és megmásíthatatlanul bizonyította be, hogy Cleveland többé nem az amerikai futball pöcegödre a játékosok számára, hanem olyan potenciális célpont, ahol igenis lehet Super Bowl-győzelemről álmodni. S akkor azt még nem is említettem meg, hogy Kareem Hunt is a csapat tagja lesz. Tudják, az ex-kansasi nőverős fickó.

Kedd hajnalban egyébként egy hosszú huzavona végére is sor került, Le'Veon Bell azok után, hogy kisztrájkolta magát Pittsburghben, a New York Jetsnél talált új otthonra. A sztárfutó négy éves szerződést írt alá, 35 millió dollár garantált pénzzel, de ez közel sem olyan kontraktus, mint amilyenre vágyott, s amit az önkéntes játékbeszüntetésével szeretett volna elérni.

Miért nem látjuk idén az NFL legjobb futóját?

Hosszadalmas, két évre visszanyúló szerződés-vita végére tett pontot Le'Veon Bell. A Pittsburgh Steelers futóját már egészen biztosan nem látjuk 2018-ban focizni, ahogyan az is garantált, hogy pittsburghi mezben sem termeli többé a yardokat.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/70143/pics/lead_800x600.jpg
Cleveland Browns,New York Giants,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?