Blogolj!

És te mit csináltál akkor, amikor utoljára LeBron nélkül rendeztek NBA-rájátszást?

Dorogi László

Valósággá vált az, amit már hetek óta sejtettünk: LeBron James nem volt elég jó ahhoz, hogy a rájátszásba segítse a Los Angeles Lakerst. Vagy a Lakers nem volt elég jó, hogy playoffba vigye a Királyt? A válasz talán valahol a kettő között keresendő.

Fotó: Yahoo Sports

Biztosan lemarad a 2019-es NBA-rájátszásról a liga nyugati konferenciájában szereplő Los Angeles Lakers, miután a Brooklyn Nets is lepofozta őket szombat hajnalban. Ami még fájóbbá teszi a dolgot az aranysárga-lilák számára, hogy saját közönségük előtt fosztattak meg hivatalosan is a playoff lehetőségétől, ráadásul most éppen egy öt vereségből álló szériában vannak, a csapat pedig egymást követő hatodik(!) évében marad le a rájátszásról.

Fogalmazzunk finoman és mondjuk azt, hogy arrafelé nem ehhez szoktak a szurkolók, s talán éppen ezért is volt hatalmas szükségük egy LeBron James kaliberű kosarasra, mégsem jutottak vele nem hogy a kettőre az egyről, de még a másfélre sem. James pályafutása egyik leggyengébb szezonján van túl, s ez még akkor is igaz, ha a megszokottnál többet bajlódott sérüléssel és azt sem várta talán senki, hogy azonnal minden flottul fog működni. Kivéve magát LeBron Jamest, aki szezon közben szépen apránként veszítette el a csapatba vetett hitét. Pedig a rajt előtt kerek-perec kijelentette, hogy hajlandó akár egy sikertelen évet is beáldozni arra, hogy kellőképpen összeálljon ez a Lakers, de a példa azt mutatja, nem bánta volna ő sem, ha ez inkább előbb, mint utóbb történik meg.

James 2005 óta nem hagyott ki rájátszást, szóval a plusz pihenő biztos nem árt majd meg neki, de azért mégis kőkemény belegondolni, hogy a liga jelenlegi játékosainak a 95,6 százaléka még nem játszott az NBA-ben akkor, amikor a Király utoljára csak külső szemlélője volt a playoffnak. Most újra az lesz, kérdés, hogy marad-e elég hite ahhoz, hogy a következő idénynek megújult erővel vágjon neki. Felkészülési ideje lesz bőven.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/70569/pics/lead_800x600.jpg
LeBron James,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?