Blogolj!

Öld meg puszta kézzel!

Ragnar Volarus

Mindig azt gondoljuk, hogy a küzdősportok világában már nem lehet brutálisabb a harc. De, lehet.

Régen az Albatrosz könyvsorozatban jött ki T.O. Teas - Öld meg puszta kézzel című regénye. Ez most egy újabb küzdősport sorozatnak köszönhetően tulajdonképpen valóra vált. Persze nem életre-halálra mennek a meccsek, de a vér az folyik, patakokban. 

A modern kor sportja nem csak a pénzt, az erőt és a gyorsabb sebességet mutathatja fel a 90-es évekhez képest, hanem az erőszakot is. Hol van már az a kosárlabda, ahol szinte nem lehetett az ellenfélhez érni? (Mert így indult!). Ahhoz képest a mai NBA már szinte rögbi. A kézilabda már nem csupán labdajáték, hanem simán ráaggathatjuk a küzdősport címkét is. A vízilabda? Négy negyeden át mást se látunk, mint forr a víz a mélyben munkálkodó sportolóknak köszönhetően. A labdarúgásban is egészen más játékot láthatunk mint évtizedekkel ezelőtt. Pontosabban akkor még játékot láthattunk.

És bármilyen furcsa, az "erőszakos" küzdősportok, harcművészetek sem kerülték el ezt a fajta fejlődést. Hajdanán tátott szájjal bámultuk a profi ökölvívók, Mike Tyson, Evander Holyfield, Riddick Bowe vagy Lennox Lewis brutális küzdelmeit. Aztán ez már nem volt elég, Amerika kitalálta a magának az utcai- és ketrecharcot. Mostanáig talán a UFC jelentette a nagyközönségnek elérhető, elképesztő pénzeket termelő, legbrutálisabb profi küzdősport sorozatot. Mostanáig.

Mert tavaly nyáron elindult a Bare Knuckle Fighting Championship. Igen, a puszta kezes ökölvívás, amit országos kábelcsatornák is közvetítenek. Itt ugyan rúgni nem lehet, és nincs földharc sem, de mikor csúnyán beindul a pofonofon, akkor aztán...

Most hétvégén a UFC-ből ismert Artem Lobov lépett (kör alakú) ringbe Jason Knight ellen. Nos, az ötször két perces küzdelem igen látványosra sikeredett. Knight a meccs végén simán elmehetett volna a The Walkind Dead-be "hivatásos évek óta zombi vagyok" szereplőnek, és a maszkmesternek semmi dolga nem lett volna. Lobov? Nos ő sem biztos, hogy ellátogat a következő napokban egy arcmasszázsra.

És hogy tovább fokozzam a döbbenetet, természetesen hölgyek is szerepelnek ebben a sorozatban.  

Íme a teljes meccs, szigorúan erős idegzetűeknek. 

* Kempoban már nagyon régóta, hagyományosan rendeznek puszta kezes küzdelmeket, ahol a földharc is a küzdelem része, de ott nem alakult ki ilyen profi szervezet, mint most a Bare Knuckle Fighting Championship. 

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/71197/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?