Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 3, 4, 5, 24, 30, 45. Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 59 darab, nyereményük egyenként 313.505 forint; 4 találatos szelvény 2.484 darab, nyereményük egyenként 7.445 forint; 3 találatos szelvény 47.120 darab, nyereményük egyenként 1.525 forint.
Blogolj!

Történelmi leolvadást mutatott be az NBA bajnoka

Dorogi László

Az NBA rájátszások történetében még soha egyetlen csapatnak sem sikerült 31 pontos hátrányból fordítania, különösen másfél negyed alatt. A Los Angeles Clippers ezt a bravúrt hajtotta végre a Golden State otthonában.

Fotó: Sky Sports

Nem egyszerű szavakkal kifejezni, milyen brutálisan nagy meglepetést okozott minden kosárlabda-rajongó és mekkora sokkot minden GSW-szimpatizáns számára a Los Angeles Clippers.

A lesajnált kaliforniai csapatnak nem sokan adtak négy meccsnél többet a rájátszás első körében a félelmetes Golden State Warriors ellen és nem is nézett ki úgy a dolog, hogy ennél sokkal többre lesznek hivatottak. Doc Rivers legénysége 121-104-re kaptak ki a párharc első meccsén, majd a második találkozó harmadik negyedének közepén nem kevesebb, mint 31 pontos deficitben voltak a bajnokhoz képest. Ember fia nem fogadott volna arra, hogy ezt, onnan még meg tudják fordítani.

Bár DeMarcus Cousins gyorsan kidőlt a rotációból sérülés miatt a hazaiaknál, Steph Curry szokásához híven ellenállhatatlanul dobott, 29 pontjára öt sikeres triplakísérlet jutott, de összességében is elmondható volt a Golden State játékosairól, hogy esélyt sem hagynak a vendégeknek, már a félidőben 23 ponttal vezetett a bajnok és közel 60 százalékos hatékonysággal értékesítették dobásaikat a mezőnyből. Aztán pedig nemes egyszerűséggel összeomlottak.


A Clippers a második félidőben szó szerint sokkolta az oaklandi publikumot, ugyanis az NBA történetében még soha egyetlen csapatnak sem sikerült akkora hátrányt ledolgoznia a rájátszásban, mint a Clippersnek. A mágiának Lou Williams varázslatos teljesítménye (36 pont, 11 gólpassz) ágyazott meg, de Montrezl Harell és Danilo Gallinari is vastagon kivette a részét a történelmi fordításból. A Los Angeles 85 pontot szót a harmadik és negyedik negyedben, 55 százalékos hatékonyság fölé dolgozta fel dobóteljesítményét és az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva vette el a nyugati első pályaelőnyét.

Persze, simán lehet, hogy ezzel el is lőtte minden puskaporát és 4-1-el fog kizúgni a playoffból, de azt már senki nem veszi el tőlük, hogy így le tudták fagyasztani a sokszor verhetetlennek tűnő bajnokot. Az NBA rájátszás egyébként jó néhány meglepetéssel indult, az esélyesebbnek tartott csapatok közül a Golden State mellett már a második kiemelt Denver is elveszítette pályaelőnyét a nyugati konferenciában, míg keleten hasonlóan járt a második kiemelt Toronto és a harmadik Philadelphia 76ers is. Messzemenő következtetéseket egyelőre nem szabad levonni, de talán az elmúlt évek egyik legizgalmasabb rájátszása következhet. 

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/71491/pics/lead_800x600.jpg
Golden State Warriors,Los Angeles Clippers,NBA,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?