Blogolj!

Történelmi leolvadást mutatott be az NBA bajnoka

Dorogi László

Az NBA rájátszások történetében még soha egyetlen csapatnak sem sikerült 31 pontos hátrányból fordítania, különösen másfél negyed alatt. A Los Angeles Clippers ezt a bravúrt hajtotta végre a Golden State otthonában.

Fotó: Sky Sports

Nem egyszerű szavakkal kifejezni, milyen brutálisan nagy meglepetést okozott minden kosárlabda-rajongó és mekkora sokkot minden GSW-szimpatizáns számára a Los Angeles Clippers.

A lesajnált kaliforniai csapatnak nem sokan adtak négy meccsnél többet a rájátszás első körében a félelmetes Golden State Warriors ellen és nem is nézett ki úgy a dolog, hogy ennél sokkal többre lesznek hivatottak. Doc Rivers legénysége 121-104-re kaptak ki a párharc első meccsén, majd a második találkozó harmadik negyedének közepén nem kevesebb, mint 31 pontos deficitben voltak a bajnokhoz képest. Ember fia nem fogadott volna arra, hogy ezt, onnan még meg tudják fordítani.

Bár DeMarcus Cousins gyorsan kidőlt a rotációból sérülés miatt a hazaiaknál, Steph Curry szokásához híven ellenállhatatlanul dobott, 29 pontjára öt sikeres triplakísérlet jutott, de összességében is elmondható volt a Golden State játékosairól, hogy esélyt sem hagynak a vendégeknek, már a félidőben 23 ponttal vezetett a bajnok és közel 60 százalékos hatékonysággal értékesítették dobásaikat a mezőnyből. Aztán pedig nemes egyszerűséggel összeomlottak.


A Clippers a második félidőben szó szerint sokkolta az oaklandi publikumot, ugyanis az NBA történetében még soha egyetlen csapatnak sem sikerült akkora hátrányt ledolgoznia a rájátszásban, mint a Clippersnek. A mágiának Lou Williams varázslatos teljesítménye (36 pont, 11 gólpassz) ágyazott meg, de Montrezl Harell és Danilo Gallinari is vastagon kivette a részét a történelmi fordításból. A Los Angeles 85 pontot szót a harmadik és negyedik negyedben, 55 százalékos hatékonyság fölé dolgozta fel dobóteljesítményét és az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva vette el a nyugati első pályaelőnyét.

Persze, simán lehet, hogy ezzel el is lőtte minden puskaporát és 4-1-el fog kizúgni a playoffból, de azt már senki nem veszi el tőlük, hogy így le tudták fagyasztani a sokszor verhetetlennek tűnő bajnokot. Az NBA rájátszás egyébként jó néhány meglepetéssel indult, az esélyesebbnek tartott csapatok közül a Golden State mellett már a második kiemelt Denver is elveszítette pályaelőnyét a nyugati konferenciában, míg keleten hasonlóan járt a második kiemelt Toronto és a harmadik Philadelphia 76ers is. Messzemenő következtetéseket egyelőre nem szabad levonni, de talán az elmúlt évek egyik legizgalmasabb rájátszása következhet. 

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/71491/pics/lead_800x600.jpg
Golden State Warriors,Los Angeles Clippers,NBA,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom