Blogolj!

Megbuktak a stréberek az államvizsgán

Dorogi László

Az osztályelső Tampa Bay után a második legjobb tanuló, Calgary Flames is csúfos kudarcot vallott az NHL legfontosabb vizsgáján, így szégyen szemre osztályt kell ismételniük.

Fotó: nhl.com

Üljünk vissza egy kicsit az iskolapadba. Ó, ki ne emlékezne szívesen azokra a csodálatos egyetemi évekre, az elképesztő bulikra, a szabadság érzésére. Vagy a húzós zh-hetekre és a pokolba kívánt vizsga-időszakokra - ez is hozzá tartozik. A rutinos egyetemisták gyorsan megtanulják, hogy szinte lehetetlen minden tárgyra mindig ezer százalékosan felkészülni anélkül, hogy megbolondulnának, így gyakran mérlegelni kell, hogy mikor teszi oda magát valaki úgy igazán, és mikor tekinthet egyes vizsgák buktájára járulékos veszteségként. Ahhoz, hogy végül diplomával a kezében fejezze be az ember fia az egyetemet, egymás után kell vennie a sorjázó félévek akadályait, de az költői túlzással élve majdnem mindegy, milyen energiabefektetéssel és teljesítménnyel sikerül az akadályok átugrása. Mindig egy lépéssel kell csak tovább menni, hogy aztán végül harcba szállhassunk a végső győzelemért.

Kísértetiesen hasonló a helyzet az amerikai major ligákban is, ahol gyakorlatilag mindegy, milyen bizonyítvánnyal lép be valaki a diplomamunka kapujába, de amikor tényleg belépett rajta, akkor kell igazán megmutatnia, hogy érdemes a diploma megszerzésére. Néhány napja írtunk arról, hogy a Tampa Bay milyen csúfosan bukott el már rögtön a szakdolgozat-írás kezdetén és bizony az NHL-alapszakasz másik eminens tanulójának, a Calgary Flames-nek is bevésték az egyest az indexébe.

Sic transit gloria mundi Tampa Bay Lightning

A Tampa Bay Lightning játékosai úgy fognak végigvonulni Florida utcáin, mint Cersei Lannister a Trónok Harcában. Minden hatalmuktól és büszkeségüktől megfosztva, megszégyenítve és megalázva.

Az 1942/1943-as idénytől az 1967/1968-as szezonig mindössze a hat alapító (Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, New York Rangers, Toronto Maple Leafs) szerepeltek az NHL-ben, de 1967-ben bővítették a ligát, újabb hat gárdával. Azóta számos formátumban rendeztek rájátszást, de ezek egyikében sem fordult elő az, hogy mind a keleti, mind a nyugati konferencia első kiemeltje már az első playoff-körben kizúgjon. Ezt a nem mindennapi bravúrt hajtotta végre a Lightning és a Flames - büszkék aligha lehetnek rá.

A két gárda összesen 164 alapszakasz meccséből 112-t nyert meg, hogy aztán a rájátszástól mindössze egyetlen sikerrel búcsúzzon. Ezt a szépségtapaszt a Calgary ragasztotta fel a Colorado ellen, amely így is végtelenül magabiztosan ütötte ki a Flames-t - s ahogy a Columbusnak a Lightning ellen, úgy az Avalanche-nek is jár a kalaplengetés. Úgy fest egyébként, hogy ebben a szezonban különösen rossz ómen, ha valaki kitűnő alapszakaszt futott, ugyanis a harmadik legjobb mérleggel playoffba jutó csapat, a Boston Bruins is a kiesés szélére sodródott a Toronto elleni párharcban, miután az ötödik mérkőzést hazai pályán veszítette el 2-2-es állásnál.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/71652/pics/lead_800x600.jpg
Calgary Flames,NHL,rájátszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?