Blogolj!

Zaklatási botrányba keveredett a Lakers bukott trénere

Dorogi László

Alaposan rájár a rúd Luke Waltonra, akit nem rég menesztett a Los Angeles Lakers a balul sikerült szezon után. A játékosként két bajnoki címet nyerő szakembernek azóta már új csapata is van, de most egészen más miatt főhet a feje.

Fotó: The Blast

Luke Walton 2014 és 2016 között a Golden State Warriorsnál dolgozott Steve Kerr segédedzőjeként, a 2015/2016-os szezonban nagy szerepet játszott abban, hogy az oaklandi gárda megdöntötte az 1995/1996-os Chicago Bulls 72 győzelemből álló alapszakasz-rekordját. Walton akkoriban ideiglenes vezetőedzőként irányította az NBA elmúlt évtizedének egyik legdominánsabb csapatát, akkor kellett beugrania Kerr helyére, amikor a tréner hátműtéten esett át. A csapat akkor zsinórban 24 győzelemmel indította a szezont, ekkor ugrott meg Walton ázsiója, de Los Angelesben nem igazán jöttek be a számításai, nem jött ki túl jól LeBron James-szel, sőt, már az előző két szezonban sem sikerült az egyébként tehetséges játékosokból álló alapanyagból sikeres gárdát kovácsolnia.

Mindenesetre, a Golden State-nél eltöltött időszak alatt megjött az önbizalma - talán túlságosan is - és csúnya ügybe keveredett, ekkor perelte be Kelli Tennant, egykori sportújságíró, amiért Walton erőszakosan viselkedett vele. Hogy a sztori miért most került elő, azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre komoly büntetés néz ki a Sacramento Kings új vezetőedzője számára.

Az egykori újságíró hölgy állítása szerint Walton a Warriorsos időszaka alatt hívta meg őt egyszer a hotelszobájába, hogy segítsen neki előszót írni megjelenő könyvéhez, a beszélgetésből viszont erőszakolási kísérlet lett, a tréner az ágyra lökte Tennantet, leszorította, majd vetkőztetni kezdte. Miután Tennant hangosan segítségért kiáltott, Walton visszafogta magát, de ahogy a nő távozni kívánt a szobából, ismét a falhoz nyomta.

A Sacramento Kings már jelezte a hatóságoknak, hogy mindenben rendelkezésük állnak a vizsgálat során, a Los Angeles Lakers viszont teljesen elhatárolódott az esettől, mondván nem akkor történt, amikor Walton az ő alkalmazásukban állt.

Címkék: NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/71823/pics/lead_800x600.jpg
NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?