Blogolj!

Lehet egy futballklub elnökéből vezetőedző az NHL-ben?

Dorogi László

Nos, Buffalóban nagyon úgy tűnik, hogy igen. Az NHL utóbbi éveinek egyik legrosszabb csapatának vezetősége szemmel láthatóan hisz a tündérmesékben.

Fotó: Read Southampton

A Buffalo Sabres évek óta az észak-amerikai profi jégkorongliga egyik legszerencsétlenebb csapata. Pedig, rendre tehetséges játékosok közül válogathatnak a draft elején, s az igazat megvallva a keretben tényleg ott szunnyad a potenciál, csak valahogy eddig sehogyan sem akart felébredni Csipkerózsika-álmából.

Az idei szezont remekül kezdte a Sabres, sőt, volt egy kilenc győzelmet számláló szériájuk is, már-már úgy tűnt, végre megtörik az átok, az idény második felére viszont rettenetesen behorpadt a buffalói gulya orra és megint lemaradtak a rájátszásról - sorozatban nyolcadik alkalommal. Ennek persze meg is itta a levét Phil Hosley vezetőedző, akit két szezon után penderítettek ki, de helyettesét azóta sem sikerült megtalálni.

Egészen eddig, mert most egészen vad hírek láttak napvilágot, ugyanis a tervek szerint Ralph Kruegert nevezné ki a buffalói vezetőség Housley helyére. Hogy mi ebben a pláne? Hát az, hogy Krueger egy ideje nem foglalkozik jégkoronggal, olyannyira nem, hogy 2014-től egészen tavaly júniusig az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Southampton csapatának volt az elnöke.

A jelenleg 59 éves, kanadai születésű sportpolihisztor még sosem vezetett NHL-es csapatot edzőként, ugyanakkor egyáltalán nem áll távol tőle a kori, az ütő és a pakk, ugyanis a 2012/2013-as szezonban beugróként irányította az Edmonton Oilerst, de fényes sikereket nem aratott a kanadai gárdával: 19 győzelem és 22 vereség után köszönték meg a munkáját. Előtte a svájci jégkorong-válogatott szövetségi kapitányaként ért el sikereket, három téli olimpián is ő irányította a helvéteket, 2014-ben pedig a kanadai válogatottnál dolgozott tanácsadóként.

Ezzel együtt hatalmas meglepetés lenne a kinevezése, s bár hivatalosan még nem jelentették be érkezését a Buffalóhoz, egy névtelen bennfentes szerint már mindenben megállapodtak a felek. Krueger nem vágja kis fába a fejszéjét, ugyanis a Sabres vezetősége egyértelműen azt várja tőle, hogy juttassa rájátszásba a csapatot a következő szezonban, kérdés, hogy mennyire kopott ki belőle a hokitudás a futballban eltöltött évek alatt.

Címkék: Buffalo Sabres, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/72944/pics/lead_800x600.jpg
Buffalo Sabres,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?