Blogolj!

Bankot robbantott a Los Angeles Clippers

Dorogi László

Lehet itt LeBron James-ről, Anthony Davisről, vagy a Los Angeles Lakersről beszélni, csak felesleges. Könnyen lehet ugyanis, hogy a következő NBA szezon egyáltalán nem a Lakersről szól majd, hanem a városi riválisról.

Fotó: Bleacher Report

Magyar idő szerint szombat reggel robbant bombaként a hír: a Toronto Raptors-szal bajnoki címet nyerő, a döntőben a legértékesebb játékosnak választott Kawhi Leonard - két nagydöntő, két MVP-cím - a Los Angeles Clippersben folytatja pályafutását. A klasszis játékos döntésével minden bizonnyal alaposan megforgatta a kést a kanadai szurkolók szívében, ugyanakkor valahol mégis várható volt, hogy csak tranzitállomás lesz számára a jeges észak.

Kawhi Leonad Los Angeles-i gyerekként nőtt fel, korábban többször hangoztatta, hogy szeretne majd egyszer szülővárosának valamely csapatában pattogtatni, s bár Torontóban valóságos helyi hőssé vált, munkáját befejezettnek tekintette a Raptors-nál és most hazatér. Hazatér, de ahogy arra talán nem sokan számítottak, nem a Lakerst választotta, hanem azt a Clipperst, amely már a mögöttünk hagyott szezonban is megcibálta egy-két oroszlán bajszát: hova tovább, ugyanannyi mérkőzést nyertek a Golden State Warriors ellen a rájátszásban, mint amennyit a kaliforniaiak a döntőben a Toronto ellen.

Szóval Leonard úgy döntött, hogy a tehetségét Los Angelesbe, azon belül is a Clippershez viszi, de ezzel itt még nem ért véget a sztori. A mindig jól értesült - nem tudom, hogy csinálja, szerintem előbb tudja meg az infókat, mint ahogy azok megtörténnek - Adrian Wojnarowski Leonard döntése után nem sokkal tweetelte ki: az Oklahoma City Thunder a Los Angeles Clippershez cseréli Paul George-ot. Mivan?!

Szegény Russel Westbrook... Szegény Oklahoma City... Igen, Kawhi Leonardnak sikerült meggyőznie George-ot, hogy költözzön vele a nyugati partra, így pedig egy elképesztően izgalmas csapat jöhet össze a Clippersnél. Westbrook pedig James Harden és Kevin Durant távozása után most azt is kénytelen végignézni, ahogy a legújabb játszópajtiját is elcsábítják Oklahoma City-ből. Azért valahol lehet sajnálni ezt az egyébként nem mindig szimpatikus játékost.

Leonard és George Clippershez igazolásával mindenesetre érdekes szituáció jött létre, ugyanis a transzfer előtt mindenki a Lakersről, LeBron James-ről és Anthony Davisről beszélt. Ez most meg fog változni és az is megtörténhet, hogy nem a Lakers lesz a jobb csapat Los Angelesben. Ez persze még a jövő zenéje, de az már most kijelenthető, hogy nagy bankot robbantott a Clippers. Leonard pedig olyan terveket szövögethet titokban, amivel bejelentkezhet a kecske-titulusért (Greatest Of All Time - azaz GOAT): az NBA történetében még senkinek nem sikerült három különböző csapattal bajnoki címet nyernie úgy, hogy nem csak kiegészítő emberként lógatta a tökét a kispadon, hanem vezérként, tevékenyen részt vett a trófeák elhódításában.

(A nap képe egyébként nálam abszolút a Super Bowl Nationé, szép volt srácok!)

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/75598/pics/lead_800x600.jpg
Los Angeles Clippers,NBA,Toronto Raptors
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?