Blogolj!

Mesebeli történettel tért vissza az NFL

Dorogi László

Magyar idő szerint péntek hajnalban végre ismét éjszakázhattak az amerikai utball rajongói, elkezdődött ugyanis az NFL-ben a nagyüzem, lejátszották az első előszezon mérkőzéseket, és máris akadtak olyan játékosok, akik letették a névjegyüket.

Fotó: Sports Illustrated

Ilyen játékos többek között a Cleveland Browns elkapója, Damon Sheehy-Guiseppi is, aki egy pazar, 86 yardos visszahordott touchdownt szerzett a Washington Redskins elleni előszezon találkozón, pedig nem sokan fogadtak volna arra, hogy akár csak egy kevés téttel bíró találkozón is bemutatkozhat a ligában.

A kevésbé szakavatottak kedvéért azért azt meg kell jegyeznünk, hogy az NFL előszezonja nagyjából a gurulós focis felkészülési időszakának felel meg, sőt az első hetekben még 90-100 fős keretekkel dolgoznak a szakmai stábok, csak később redukálódnak ezek a végleges 53-as létszámra.

Ebből is látszik tehát, hogy milyen borzasztó nehéz bekerülni egy NFL-csapatba, ehhez tényleg különlegesen jónak kell lenned, ráadásul elég egy hiba, egy rossz mozdulat, egy sérülés és máris búcsút inthetsz egy komplett szezonnak, vagy egy egész karriernek.

Az amerikai sportsajtót már ismerhetjük annyira, hogy mindig szeretik rivalda fénybe helyezni a mesébe illő történeteket, és pontosan ilyen a clevelandi Sheehy-Guiseppié is. A 24 éves elkapó korábban egy phoenixi főiskolára járt, de 2016 után már nem kapott ösztöndíjat és más iskolák sem jelentkeztek be érte, ezért nem folytathatta egyetemi pályafutását, így jobb híján profiként próbált elhelyezkedni.

Hiába volt már az egyetemi évek alatt is remek visszahordó játékos, még a kanadai ligában sem adott neki senki profi szerződést, pedig tényleg rendkívül gyors. Tavaszra már csupán 200 dollárja maradt, ezért amolyan utolsó esélyként ezt az összeget arra költötte, hogy részt vegyen egy NFL-re felkészítő táborban Miamiban. A próbajátékra egyébként meg sem hívták, de ő elutazott Floridába és nemes egyszerűséggel azt hazudta, hogy őt bizony invitálták a tryoutra.

A táborban olyan jól teljesített, hogy meggyőzte a Cleveland Browns alelnökét arról, hogy szabadügynökként szerződést kössenek vele, így bemutatkozhatott az előszezonban - ehhez kellett egy 4,38 másodperc alatt lefutott 40 yardos teljesítmény tőle.

Amíg a clevelandi vezetőség jelzésére várt Miamiban, padokon, a szabad ég alatt aludt, hiszen minden pénze elfogyott, ráadásul a telefonját is egy mosodába járt felölteni. A csapattársak annak rendje és módja szerint meg is ünnepelték a Washington ellen bemutatott 86 yardos visszahordott touchdownját, de persze ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy bekerül az 53-as keretbe, ahhoz még több ilyen megmozdulásra lesz szüksége.

Címkék: Cleveland Browns, NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/82280/pics/lead_800x600.jpg
Cleveland Browns,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?