Blogolj!

Annyira megverték a Miamit, hogy a játékosok máris távozni akarnak

Dorogi László

Vasárnap hét hónapnyi böjt után végre ismét beindult a nagyüzem az NFL-ben, bár ennek nem mindenhol örültek annyira. A Baltimore Ravens például saját otthonában verte agyon a Miami Dolphinst.

Fotó: USA Today

Bár még nem ért véget az NFL alapszakaszának első fordulója (egy New Orleans-Houston és egy Oakland-Denver meccs van még hátra), meglepetések híján már biztosan nem maradunk. A Tennessee Titans például csúnya leckét adott fel a felhypeolt Cleveland Brownsnak, és nyert 43-13-ra a Barnák otthonában.

Különösen nagy pofont kapott a Pittsburgh Steelers is, bár mentségükre legyen mondva, hogy ők legalább a bajnok New England Patriots vendégeként kaptak egy harmincpontos maflást. Akkora verést viszont senki nem kapott, mint a Miami Dolphins, az ő gyomrosuk feladója pedig az a Baltimore Ravens volt, amelyet lehet, hogy ideje komolyan venni.

A Hollók legnagyobb problémája az volt tavaly - úgy a szurkolók, mint a szakértők szerint -, hogy Lamar Jackson irányító képtelen passzolni. Azaz tud ő osztogatni, csak baromira pontatlanul és ezt támasztotta alá az a statisztika is, hogy mindössze hat touchdown-passzt tudott kiosztani a társaknak az egész szezon során, bár nem ő volt eredetileg a kezdő QB.

Nos, úgy tűnik, hogy Jackson passztechnikájával valaki nagyon komolyan foglalkozott a nyári szünetben, mert úgy irányította a Ravens támadásait, mint még talán soha senki - bocs Joe Flacco. Jackson már a második negyed elején három TD-passznál, hétből hét sikeres átadásnál és 196 yardnál tartott, végül háromszáz yard fölötti teljesítménnyel és öt kiosztott hatpontossal szórakoztatta az egyébként nem túl vidám floridai szurkolótábort. A Delfinek totális lemészárlásához - a PETA-t azért ne hívja senki - a New Orleansból elszipkázott futó Mark Ingram is hozzájárult, ő két TD-t nyargalt 107 yard társaságában.

A Ravens végül úgy nyert 59-10-re, hogy 643 támadó yardot pakolt fel a táblára. Mondanom sem kell, ez brutális erődemonstráció, persze azt azért valahol lehetett sejteni, hogy nem a Dolphins lesz a legélesebb kés az NFL fiókjában 2019-ben. Brian Flores nehéz fába vágta a fejszéjét, vezetőedzőként ez az első éve, ráadásul a zuhanyhíradó szerint már jó néhány játékosa felvette saját ügynökével a kapcsolatot, hogy valamilyen úton-módon segítsenek egérutat találni a napsütötte Miamiból.

Flores egyébként a szezonrajt előtt teljesen elzárkózott attól, hogy ők tankolnának idén - azaz rámennének az 1/1-es választási jogra a következő drafton -, de most nem tűnik úgy, hogy ennek lenne valóságalapja. A játékosok szerint egyébként az edzői stáb nem igazán kompetens és nem is tesz meg mindent a győzelemért, de focizni azért mégiscsak a játékosoknak kell.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/83429/pics/lead_800x600.jpg
Baltimore Ravens,Miami Dolphins,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?