Blogolj!

Hivatalosan is véget ért a Manning-éra New Yorkban

Dorogi László

Daniel Jones, a New York Giants újonc irányítója először lépett pályára kezdőként vasárnap az NFL-ben és azonnal parádés teljesítménnyel segítette győzelemhez csapatát.

Fotó: Bleacher Report

Kétség sem fér ahhoz, hogy Eli Manning nélkül a New York Giants aligha nyert volna két Super Bowlt az elmúlt másfél évtizedben, erről csak a New England Patriotsnál tudnának többet mesélni. A legfiatalabb Manning fivért 2004-ben draftolta a San Diego Chargers, de azonnal el is passzolta a Nagy Almába, ahol aztán igazán pofás karriert futott be. Bár az elmúlt években sokan és sokszor kritizálták a kétszeres Super Bowl MVP-t, az sem lenne meglepő, ha pályafutása befejeztél bekerülne a Hírességek Csarnokába.

Vasárnap délután viszont véget ért egy korszak a Giantsnél, ugyanis az idei draft 1/6-os választottja, Daniel Jones megkapta a lehetőséget, hogy pályafutása során először kezdőként is bizonyítson. Jones dolgát nem könnyítette meg a Tampa Bay Buccanneers, de a fiatal QB állta a sarat, 336 passzolt yarddal, két passzolt touchdownnal és két futott TD-vel segítette győzelemhez csapatát, második futott hatpontosával ráadásul megnyerte a meccset a Giantsnek. A győzelem értékét növeli, hogy a csapat sztárfutója Saquon Barkley megsérült a mérkőzésen, így a találkozó második felére egyik legélesebb fegyverét veszítette el a gárda.

Miután kiderült, hogy Manninget a kispadra száműzi a szakmai stáb, a veterán irányító csak azt a tanácsot adta fiatal kollégájának, hogy passzoljon olyan játékosoknak, akik ugyanolyan színű mezben futballoznak mint őt. Nos, Jones megfogadta Manning tanácsát és kiválóan mutatkozott be a Giantsben. Hogy az előszezonban és ezen a találkozón mutatott teljesítményét hosszú távon is tudja-e tartani a fiatal QB, azt egyelőre nem lehet megmondani, mindenesetre úgy tűnik, új vezért és ezzel együtt új impulzust is kaphat a New York.

NFL alapszakasz, 3. forduló

Cleveland Browns-Los Angeles Rams 13-20
Buffalo Bills-Cincinnati Bengals 21-17
Dallas Cowboys-Miami Dolphins 31-6
Green Bay Packers-Denver Broncos 27-16
Indianapolis Colts-Atlanta Falcons 27-24
Kansas City Chiefs-Baltimore Ravens 33-28
Minnesota Vikings-Oakland Raiders 34-14
New England Patriots-New York Jets 30-14
Philadelphia Eagles-Detroit Lions 24-27
Arizona Cardinals-Carolina Panthers 20-38
Tampa Bay Buccanneers-New York Giants 31-32
Los Angeles Chargers-Houston Texans 20-27
Seattle Seahawks-New Orleans Saints 27-33
San Fransisco 49ers-Pittsburgh Steelers 24-20

Pénteken játszották

Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 20-7

Kedd

2.15 Washington Redskins-Chicago Bears

Címkék: New York Giants, NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/83886/pics/lead_800x600.jpg
New York Giants,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?