Blogolj!

Meddig maradhat még az NFL-ben a liga terminátora?

Dorogi László

Jóval hamarabb ért véget Ben Roethliesberger idei szezonja, mint azt Pittsburghben szerették volna. Az NFL veterán irányítója már 37 éves, korábban pedig többször is belengette visszavonulását.

Fotó: USA Today

Sikeres könyökműtéten esett át a héten az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger. Big Ben számára nem ismeretlen terep a műtőasztal, pályafutása 2004-es kezdete óta több mint húsz sérülést volt kénytelen átvészelni, de így is a liga legjobb irányítói között tartják számon.

A Pittsburgh Steelers az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag mindig amolyan titkos, vagy nem olyan titkos Super Bowl-favoritnak számított, tavaly azonban felborult a három B-s egyensúly, a Big Ben, Antonio Brown, Leveon Bell irányító-elkapó-futó szuperhármasból csak a veterán QB maradt a csapat keretében, ráadásul rossz nyelvek szerint éppen Big Ben fúrta ki a csapatból a másik két szupersztárt.

A Steelers pocsék rajtot vett az idei szezonban, eddigi három mérkőzésükből mindhármat elveszítették, s bár Roethliesberger könyökműtétje jól sikerült, az biztos, hogy a szezonban már nem léphet pályára. Big Ben egyébként az NFL egyik nagy terminátora, gyakorlatilag nincs olyan testrésze, amely ne sérült volna meg pályafutása során.

Az irányítónak az idei könyöksérülését megelőzően 23 hivatalosan bejegyzett sérülése volt NFL-es pályafutása során, a 2016-os idényt úgy fejezte be, hogy a térdében elszakította a meniszkuszát. Vitathatatlan, hogy Big Ben a Steelers motorja, de a korából és a kórlapjából kiindulva igencsak kérdéses, hogy látjuk-e még a pályán. Már csak azért is, mert az elmúlt években többször is belengette a sajtónak, hogy kacérkodik a visszavonulás gondolatával.

A hivatalos kommüniké szerint Roethliesberger 2020-ban 38 évesen is visszatér a Steelershöz, szerződése még az idei szezont kivéve két évig köti a csapathoz. Az irányító most még nem beszélt a visszavonulásról, sőt, megígérte a Steelers szurkolóknak, hogy visszatérése után ismét Super Bowlba vezeti őket.

Roethlisberger pályafutása során kétszer nyert Super Bowlt a Steelers-szel, hatszor választották be a Pro Bowlba, 2014-ben és 2018-ban pedig ő passzolta a legtöbb yardot az alapszakaszban.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/83933/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Pittsburgh Steelers
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?