Blogolj!

A Patriots védelme elhomályosítja a rekordokat döntögető Tom Bradyt

Dorogi László

A címvédő New England Patriots hat fordulót követően hat győzelemmel áll az NFL alapszakaszában, ráadásul a franchise veterán legendás irányítójától nincs is szükség űrteljesítményre, mert a védelem parádézik.

Fotó: USA Today

No, azért Brady is odateszi magát ha kell, a New York Giants elleni csütörtök esti rangadón például két touchdownt is futott(!), ezzel 42 évesen és 68 naposan a liga legidősebb játékosa lett, aki legalább két futott TD-t tudott szerezni egy mérkőzésen belül. Sokat persze nem kellett nyargalnia, mindkét szituációban az ellenfél egy yardos vonaláról kellett betuszkolnia a célterületre a disznóbőrt. A legendás QB egy másik rekordot is megdöntött a találkozón, ő lett minden idők legidősebb játékosa is, aki valaha TD-t szerzett az NFL-ben, a lista éléről a San Fransiso 49ers egykori elkapóját, Jerry Rice-t taszította le.

Mégsem a hat bajnoki címet nyerő irányítóról szól a Patriots idei szezonja, ugyanis a védelmi egység eddig félelmetesen játszik. Az eddig lejátszott hat mérkőzésen egyik ellenfélnek sem engedtek 14 pontnál többet, ez még akkor is lenyűgöző, ha a riválisok névsora nem túl veretes: a megtépázott Pittsburgh Steelers 3, a tankoló Miami Dolphins 0, a kezdő irányítójától megfosztott New York Jets 14, a kőkemény védelemmel rendelkező Buffalo 10, a szintén az 1/1-es draftjogra pályázó Washington 7, a New York Giants pedig 14 pontot pakolt fel a Patriots ellen.

Bár a Giants valóságos mumusa a Patriotsnak - két Super Bowlban is a New York-i gárda gáncsolta el a bostoniakat -, ezúttal esélye sem volt a Daniel Jones vezette támadósornak. A New England védelme három interceptiont szerzett, kiharcolt egy fumble-t és egy TD-vel is keserítette a vendégeket.

A Patriots védelmi egysége szinte minden mutatóban ligaelső, az ellenfelek átlagosan 8(!) pontot szereznek ellenük, 234,7 yardot átlagolnak és 161 passzolt yardot szereznek meccsenként. A turnover mutatójuk +9, ami azt jelenti, hogy kilenccel több labdát szereztek, mint amennyit eladtak, s egyelőre nem tűnik úgy, hogy bárki is a címvédésük útjába állhatna. Persze, a szezon hosszú és a sérülések sem biztos, hogy elkerülik a félelmetes egységet, mindenesetre igazán meggyőző az, amit eddig Bill Belichick együttese az asztalra rak.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/84478/pics/lead_800x600.jpg
New England Patriots,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?